triljski reper

Grše nastavlja nizati rekorde: Zauzeo je prva dva mjesta Billboardove ljestvice u Hrvatskoj

S ovim uspjehom, 28-godišnjak je prestigao regionalne izvođače koji su u kontinuitetu na vrhu ljestvice. Prvi put na vrhu Billboardove ljestvice završio je u travnju 2023. godine i tada postao prvi hrvatski glazbenik na vrhu liste najslušanijih pjesama na digitalnim platformama u Hrvatskoj.

Dvadesetosmogodišnji triljski reper Grgo Šipek, umjetnički poznat kao Grše s pjesmom "Fantazija" našao se na vrhu Billboard Croatia ljestvice. Singl je otpjevao s pjevačicom Mijom Čičak, poznatijom kao Miach, a osim na Billboard ljestvici nalazi se i na prvom mjestu YouTube trendinga. Osim toga, njegov duet sa srpskom repericom Mimi Mercedes "Tokyo Drift" nalazi se na visokom drugom mjestu.

"Još jedan rekord. Imamo broj jedan i broj dva na Billboard Chartsu te ukupno pet pjesama u top 25. Hvala svima", napisao je 28-godišnjak na Instagram profilu. Pjesma"Mamma Mia" nalazi se na 10. mjestu, "Sip" je zauzela 18. mjesto dok je duet s Miach - "Led" na 21.

S ovim uspjehom, Šipek je prestigao regionalne izvođače koji su u kontinuitetu na vrhu ljestvice. Tako su na trećem mjestu Amna i Biba, trećem Darko Lazić i Zera te na četvrtom Coby i Rouzi. Inače, Grše je prvi put zasjeo na tron Billboardove ljestvice u travnju prošle godine sa singlom "Mamma Mia" koji se još, kao što smo već spomenuli, još uvijek nalazi na desetom mjestu.

Tada je postao prvi hrvatski glazbenik na vrhu Billboardove liste najslušanijih pjesama na digitalnim platformama u Hrvatskoj. "Jako sam sretan i ponosan što je "Mamma Mia" pronašla put do publike. Ovo je priznanje cijelom mom timu jer ljestvica prikazuje realno stanje, što se zapravo sluša u Hrvatskoj. Zaista to nisam očekivao, ali, naravno, imao sam ambiciju biti na tom mjestu i sad sam dobio veliki vjetar u leđa", rekao je mladi glazbenik u svibnju 2023. za Gloriju.

U razgovoru se dotaknuo i glazbene situacije u Hrvatskoj. "Mislim da glazbena scena u Hrvatskoj ne ide u korak s vremenom, a upravo je to dokaz zašto mladi u Hrvatskoj većinom slušaju srpske izvođače. Malo mjesta se daje nečem drugačijem u radijskom eteru i općenito u medijima. Smatram da su se mladi zasitili pjesama o moru, stijeni i ljubavi… Osim toga, promijenila su se i vremena, mladi i njihov pogled na život", istaknuo je.

Osim prestižne ljestvice na Billboardu, 28-godišnjak i dobitnik nagrade Cesarica Digital Bestseller u kategoriji najuspješnijeg hrvatskog izvođača na streaming servisima 2023. godine. Također je prije nekoliko dana održao i najveći samostalni koncert u Domu sportova.

A kako niže glazbene uspjehe, tako se može pohvaliti i sa skladnim obiteljskim životom. Naime, u braku je s dugogodišnjom partnericom Rafaleom, a ponosni su roditelji sinčića Frana kojeg su dobili 2022. O supruzi, Grgo ima samo riječi hvale. "Moja Rafaela je zaslužna što sam ostvario sve što sam želio. Zajedno sa mnom je prolazila kroz niz prepreka, ona mi je definitivno najveća podrška. Imali smo težak period kada sam snimao prvi album, ona je radila čak dva posla da mi pomogne. Bez nje ne bih bio tu gdje sam sad", rekao je tada glazbenik dodajući da, kad je dobio sina, strahovao kako će balansirati između glazbe i obitelji. No uspio je sve posložiti pa vikendima nastupa, a tijekom radnog tjedna posvećen je Franu. Uz suprugu, veliki oslonac su mu majka Vanja i otac Juraj te tri godine stariji brat Luka. Njihova podrška bila mu je osobito dragocjena kada se, zbog slave koja ga je zatekla gotovo preko noći, borio s unutarnjim nemirima i anksioznosti.

image

Osim prestižne ljestvice na Billboardu, 28-godišnjak je i dobitnik nagrade Cesarica Digital Bestseller

TOMISLAV KRIŠTO/CROPIX

"Trebalo mi je dugo da se priviknem na to da me ljudi prepoznaju. Svima koji pate od anksioznog poremećaja je teško, a stvar je još gora ako ste javna osoba pa vam dovikuju na ulici, gledaju vas.... To se meni događalo nakon što sam objavio prvi album. No s vremenom sam naučio donekle kontrolirati taj neugodan osjećaj i stanje mi ide na bolje", iskreno je priznao Grše koji je prigrlio sve svoje nesigurnosti i nastavio marljivo graditi svoju karijeru i put prema vrhu glazbene scene.

image

Reper ističe da mu je supruga Rafaela najveća podrška u karijeri

TOMISLAV KRIŠTO/CROPIX
Linker
22. travanj 2024 23:50