Gloria produkcija
Čeličenje

Hailey Bieber s ledenim kupkama protiv anksioznosti i lošeg raspoloženja

Manekenka je ovom praksom oduševljena te tvrdi da joj hladne kupke podižu opće raspoloženje. To joj je sigurno potrebno nakon što se našla na meti mrzitelja koji su joj čak i prijetili smrću, a njihov je gnjev izazvala rugajući se, očito voljenijoj, Seleni Gomez.

Manekenka je ovom praksom oduševljena te tvrdi da joj hladne kupke podižu opće raspoloženje. To joj je sigurno potrebno nakon što se našla na meti mrzitelja koji su joj čak i prijetili smrću, a njihov je gnjev izazvala rugajući se, očito voljenijoj, Seleni Gomez.

Model i vlasnica kozmetike Rhode Beauty, Hailey Bieber, odabrala je prilično radikalnu metodu za ublažavanje anksioznosti i lošeg raspoloženja – uranjanje u ledenu vodu. Kako kaže, ledene kupke „puno joj pomažu”, a pomoć joj je sigurno dobrodošla nakon burnog prvog dijela godine.

Kako je prikazala u objavi na TikToku, 26-godišnjakinja je u hladnu vodu uronila do ramena te je pokazala tehniku dubokog, umirujućeg disanja koja omogućuje tijelu da se privikne na nisku temperaturu vode. Na kraju videa Hailey prstima začepi nos te u hladnu vodu uroni i glavu.

@haileybieber

back with another cold plunge series. cold plunging has helped me a lot with anxiety and overall mood. ?

♬ girls like me don‘t cry (sped up) - thuy

Hailey je već i ranije objavila kako se obnavlja u ledenoj kupki i to direktno nakon izlaska iz vruće saune. Nije jedina koja se voli dobro ohladiti - dosta poznatih osoba prigrlilo je terapiju hladnoćom kao metodu oporavka, za što je, uostalom, upotrebljavaju mnogi sportaši, pa i hrvatska nogometna reprezentacija. Fanovi hlađenja su, primjerice, glumci Josh Brolin i Zac Efron, ali i megazvijezda Lady Gaga koja je ranije podijelila kako si poslije svakog nastupa priušti pet do deset minuta u ledenoj kupki, piše People.

Terapija uranjanjem u hladnu vodu smatra se korisnom za zdravlje, a dobrobiti uključuju i smanjenje upala i anksioznosti. Ipak, znanost nije točno utvrdila zbog čega hladne kupke mogu biti korisne, a pretpostavlja se da bi utjecaj mogle imati promjene u razinama hormona, preciznije adrenalina, kortizola, pa i dopamina. S druge strane, liječnici upozoravaju da produljeno izlaganje hladnoći može biti štetno, osobito za srčane bolesnike.

image

Nakon nastupa Lady Gaga se oporavlja na niskim temperaturama

JOHN SALANGSANG/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Hailey Bieber imala je teške dane, no pronašla je metodu koja joj pomaže

HAILEY BIEBER/INSTAGRAM

Hailey je ovom praksom oduševljena te tvrdi kako joj je uranjanje u hladnu vodu puno pomoglo protiv tjeskobe i za podizanje općeg raspoloženja. Manekenka se, naime, prije nekoliko mjeseci našla u teškoj situaciji koja je bila rezultat izrugivanja pjevačici Seleni Gomez, nekadašnjoj djevojci njenog supruga Justina Biebera, u čemu joj se pridružila i prijateljica Kylie Jenner. Pratitelji joj nisu to oprostili, počeli su je smatrati „zlom” i masovno je prestajali pratiti na društvenim mrežama, a sve je uzelo toliko maha da je nepromišljena Hailey počela dobivati prave izljeve mržnje i prijetnje smrću. Za pomoć se obratila – Seleni – koja je preko društvenih mreža pozvala na prestanak negativnosti. „Nitko ne bi trebao doživjeti mržnju i nasilje. Uvijek sam se zalagala za ljubaznost i stvarno bih željela da ovo prestane”, poručila je. Istog joj je dana Hailey zahvalila u objavi, a u travnju je objavila kako se osjeća vrlo lomljivo nakon turbulentnih mjeseci. „Voljela bih se šaliti s tim kako se osjećam, jer ponekad je to lakše nego priznati da prolazite kroz teško vrijeme. Iskreno, bili su to neki od najtužnijih i najtežih trenutaka u mom odraslom životu”, priznala je tada.

Linker
27. travanj 2024 13:15