pravi je ljubitelj

Harisson Ford: Shopping sa stilom u Jaguaru iz 1955.

Holivudski glumac od mladosti je zaljubljen u aute, motore i avione, a uspješna karijera i zarada od 300 miljuna dolara, dozvolila mu je da svoju veliku garažu napuni rijetkim cestovnim i nebeskim jurilicama

Harrison Ford, koji je prije desetak dana navršio osamdeset godina, jedan je od najslavnijih holivudskih glumaca s fantastičnom karijerom i ulogama u kultnim filmskim serijalima kao što su Ratovi zvijezda i Indiana Jones, no mnogi mu osim na karijeri zavide i na njegovoj prepunoj garaži zanimljivih ‘‘igračaka‘‘ za velike dečke.

Ona naime, skriva pravo blago na dva i četiri kotača, ali i razne letjelice. No nije on poput brojne holivudske "nouveau riche" ekipe koja puni garaže modernim jurilicama, već se u njegovoj nalaze, moglo bi se reći, pravi antikviteti. Po svemu sudeći najdraži mu je Jaguar cabriolet XK140 iz 1955. s kojim vrlo često krstari ulicama Los Angelesa, a nedavno je viđen kako s njim odlazi i u dućan.

Među ostalim ima i kultni VW camper iz 1960. kao i Austin Healey 3000 iz 1966. Volkswagenov kombi u njegovom je vlasništvu skoro od kada je proizveden, a služio mu je i za spavanje kada je kao student filozofije putovao diljem Amerike.

image

Harrison Ford uz prepunu garažu raznih automobila, najradije se vozi vintage jaguarom

SPOT/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Kako je naučio letjeti još šezdesetih godina prošlog stoljeća, posjeduje i neke veličanstvene leteće strojeve uključivši i helikoptere koji se odavno ne proizvode. U njegovom hangaru među ostalima nalazi se Ryan Aeronautical ST3KR iz 1942., sportski avion namijenjen za treniranje letenja, kao i de Havilland Canada DHC-2 Beaver iz 1955..

Sve su to raritetni primjerci koji slavnom glumcu nisu samo sakupljački trofej nego ih ima da u njima uživa. Naravno, ima on i modernije primjerke no gušt vožnje u vintage autima i avionima je nemjerljiv.

image

Obitelj uvijek vozi u 18 milijuna dolara vrijednoj Cessni Citation

BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Iako se proslavio kao akcijski junak i uživao u brojnim avanturama nedostupnim običnim smrtnicima, glumac si je i privatno ostvario dječačke snove i priuštio klasike u kojima mogu uživati samo oni s puno stila.

Poput prave holivudske zvijezde iz nekih davnih vremena. A najbitnije mu je da strast i ljubav prema cestovnim i zračnim jurilicama podržava njegova supruga, glumica Calista Flockhart koja mu je bez straha česti suputnik. Iako je skoro prouzročio dvije avionske nesreće.

Linker
19. travanj 2024 10:13