Nenadani uspjeh

Hit na pomolu: Svi pričaju o ovoj romantičnoj komediji na Netflixu

Film "Ljubav na prvi pogled" prati par koji se zaljubi na letu iz New Yorka u London i umalo zauvijek razdvoji. Režirala ga je Vanessa Caswill, a gledatelji su ga već proglasili najboljim Netflixovim filmom.

Uspjeh Grete Gerwig, redateljice filmskog hita "Barbie”, otvorio je vrata filmskim autoricama ili bolje rečeno, olakšao je put redateljicama do streaming platformi spremnih uložiti u njihovo umijeće. Da se nešto mijenja na bolje, pokazuje primjer britanske redateljice Vanesse Caswill i njenog filma "Ljubav na prvi pogled".

Romantična komedija o paru koji se slučajno sretne na letu iz New Yorka za London, potom se razdvoji na carini i kako to u tom žanru obično biva, ponovno se nađe na kraju filma, razgalio je gledatelje na Netflixu. Društvene mreže prepune su pohvala na račun filma koji je dobio visoku ocjenu od 81% na Rotten Tomatoes, a na društvenoj mreži X (bivši Twitter) kritičari su ga proglasili jednim od najboljih Netflixovih filmova ikada.

Scenarij se temelji na romanu "The Statistical Probability of Love at First Sight" američke spisateljice Jennifer Elizabeth Smith iz 2011., a glavne uloge tumače glumci u usponu: 32-godišnji Britanac Ben Hardy (probio se u seriji "EastEnders") te bivša Disneyeva zvijezda, 28-godišnja američka glumica Haley Lu Richardson. Romantične peripetije zaljubljenog para koje će sudbina spojiti u zrakoplovu i umalo zauvijek razdvojiti, osvojile su i gledatelje koji baš i nisu fanovi rom-com žanra.

image

Glavnu žensku ulogu tumači Haley Lu Richardson

GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK

U žaru diskusije gledatelji su počeli prepričavati pojedine scene i spojlati gušt drugima, stoga ih nećemo navoditi. Treba dodati da je na pomolu novi filmski hit, očaravajuća priča o ljubavi kakvu bismo voljeli doživjeti... Dok se "taj" trenutak ne dogodi, nema druge nego pripremiti kokice i pogledati djelo britanske redateljice o kojoj će se još puno čuti.

Linker
25. travanj 2024 07:35