XAVIER COLLIN/IMAGE PRESS AGENCY/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
Prije 21 godinu

Htjela je pokazati kako zaista izgleda, zbog toga su je napali, a ona je utonula u ovisnost

Jamie Lee Curtis podijelila fotografiju koja je izašla u ženskom magazinu kako bi ukazala da profesionalne fotografije ne odaju stvarnost.

Jamie Lee Curtis podijelila fotografiju koja je izašla u ženskom magazinu kako bi ukazala da profesionalne fotografije ne odaju stvarnost.

Da je ženama, pogotovo onima iz Hollywooda, najveći grijeh ostariti uvjerile su se mnoge, a o tome je sada progovorila i poznata glumica Jamie Lee Curtis. Slavu je postigla već svojom prvom ulogom u hororu Johna Carpentera "Noć Vještica". Zbog svoje atletske građe, dječjeg lica i kratke kose uvijek je bila prepoznatljiva, a posebno je pohvalno što nije podlegla trendu prekrajanja izgleda estetskim operacijama. Puna samopouzdanja kakva je, odlučila se za jedan potez prije 21 godinu - inzistirala je da u magazinu izađe njezina fotografija bez retuširanja, teške šminke, poziranja - ono što bismo danas u svijetu društvenih mreža nazvali "no filter". Sada se ova 64-godišnja glumica prisjetila kakve je to posljedice imalo na nju i njen imidž te kakve je komentare dobila

"Prije 21 godinu, dok sam promovirala svoju knjigu za djecu koja govori o samopouzdanju, odlučila sam se izložiti bez svega onoga čime sam prikrivala što se događa mom licu i tijelu. Spoiler alert, nije uspjelo! Započeo je ciklus posramljivanja i ovisnosti, od kojih sam se uspjela oporaviti do danas. Dan po dan", kazala je na početku objave Jamie.

Podijelila je dvije fotografije koje su izašle 2002. u magazinu More. Curtis je tada imala 43 godine. Na jednoj stoji u nenamještenoj pozi i bez pomagala, a na drugoj pozira uz pomoć asistenata, kako bi pokazala koliki trud je potreban da bi neka fotografija izgledala dobro.

image

Glumica se proslavila ulogom u "Noći vještica"

XAVIER COLLIN/IMAGE PRESS AGENCY/BACKGRID/PROFIMEDIA

"Ovo prisjećanje na 2002. i snimanje za More magazin, koji je tada bio časopis za žene određene dobi. Odlučila sam pozirati u donjem rublju, bez šminke, bez obrade fotografija ili retuširanja. Bio je to trenutak istine da podignem svijest kako se žene uspoređuju s izmijenjenim slikama. Reklamama! Danas vlada pandemija dubokog laganja, nečuvenih slika u kojima se koriste javne osobe u odjeći i pornografiji, gdje se stavljaju riječi ljudima u usta, često na duhovit način, ali lažno. Što je jako, jako opasno i duboko sam zabrinuta", nastavila je glumica.

Glumica je ove godine dobila Oscara za sporednu žensku ulogu u filmu "Sve u isto vrijeme" (Everything Everywhere All at Once), potječe iz obitelji uglednih glumaca. Majka Janet Leigh glumila je u kultnom Hitchcockovom filmu "Psiho", što joj je vinulo karijeru u holivudske i svjetske visine. Otac Tony Curtis glumio je punih 60 godina u preko 100 filmova među kojima su brojni klasici poput "Neki to vole vruće" s Marilyn Monroe.

image

Jamie Lee Curtis uzrujana je zbog količine lažnog prikazivanja

SLAVEN VLASIC/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

"Trudila sam se postati netko tko kaže što misli i misli što kaže i trudim se ne kazati to zločesto, ali ako netko može staviti riječi u moja usta ili me staviti u situaciju u koju se nikada sama ne bih stavila uz pomoć tehnologije, a vi povjerujete da sam to rekla ili napravila, onda se bojim da idemo prema svijetu laži, obmana i anarhije. Kao i uvijek, nalazimo se na prekretnici i moramo se zapitati. Tko sam ja, za što se zalažem i protiv čega ću se boriti?", zaključila je Lee Curtis.

Linker
26. travanj 2024 22:04