English actor Hugh Grant and his wife Anna Elisabet Eberstein pose on the red carpet upon arrival for the Premiere of the film ”Wonka” at the UGC Normandie cinema in Paris, on December 1, 2023. (Photo by Thomas SAMSON/AFP)

 THOMAS SAMSON AFP
mrgud

Hugh Grant: "Mrzio sam biti Oompa Loompa, ali moram raditi jer imam petoro djece"

Britanski glumac koji sam sebe opisuje kao staro gunđalo, ususret svjetskoj premijeri bajkovitog mjuzikla ‘Wonka‘ snimljenog po hit noveli za djecu ‘Charlie i tvornica čokolade‘, izjavio je kako mu je ovo snimanje bilo grozno iskustvo.

Na nedavnoj svjetskoj premijeri bajkovitog dječjeg mjuzikla ‘‘Wonka‘‘ snimljenog po noveli Roalda Dahla ‘‘Charlie i tvornica čokolade‘‘, u Londonu se okupila cijela filmska ekipa na čelu s Timothée Chalametom u ulozi Wonke, a bio je tu i Hugh Grant koji je utjelovio sarkastičnog i okrutnog čovječuljka Oompu Loompu. A takvim se pokazao pred novinarima. Dok je simpatični Chalamet sat vremena dijelio autograme, Grant se obratio novinarima i rekao im kako mu je snimanje ovog filma ‘‘bilo apsolutno grozno iskustvo.‘‘

image

Timothee Chalamet kao Wonka i Hugh Grant kao zločesti i sarkastični čovječuljak Oompa Loompa

SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

"Nisam mogao više mrziti cijelu stvar.", rekao je Grant koji se najviše osvrnuo na proces snimanja. Naime, kako on glumi pola metra visokog Oompa Loompu, radnika u Wonkinoj čokoladarnici, redatelj Paul King koristio je posebnu tehnologiju snimanja pokreta kako bi umanjio njegovo tijelo pa je glumac morao nositi posebno odijelo i kameru na glavi. "Bila je poput krune od trnja, vrlo neugodno. Napravio sam veliku frku oko toga. Zaista sam mrzio to snimanje. I iskreno, sve ono što sam napravio sa svojim tijelom bilo je užasno i sve je to zamijenjeno animacijom."

Nakon prilično neugodne tirade, pitali su ga da li se na kraju sav taj trud isplatio, bez razmišljanja je odgovorio - ‘‘Ne baš‘‘, što je izazvalo salvu smijeha njegovih kolega.

image

Hugh Grant s redateljem Paulom Kingom i Timothee Chalametom napremijeri filma ‘Wonka‘ koji uskoro stiže u kina

THOMAS SAMSON AFP

A onda se našalio - ‘‘Nemam ništa protiv ‘‘Wonke‘‘ i Kinga posebno, ali već pomalo mrzim snimati filmove, no kako imam puno djece, trebam novac i moram raditi.”

Glumac je inače prvi put postao tata s pedeset godina, a u idućih osam godina dobio je petero djece s dvije žene. Prvu kćer Tabithu, danas 12- godišnjakinju, rodila mu je Tinglan Hong s kojom ima i sina Felixa. A s današnjom suprugom Annom Eberstein, švedskom producenticom, ima sina i dvije kćeri.

Hugh Grant inače je poznat po svom tipičnom britanskom humoru, oporom i sarkastičnom što je bio glavni adut da dobije ulogu Oompa Loompe.

image

Sa suprugom Annom Elisabet Eberstein ima troje djece

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

U romanu ‘‘Charlie i tvornica čokolade‘‘ Roalda Dahla, Oompa Loompasi su nevjerojatno sarkastični, osuđujući i okrutni, pa sam razmišljajući o tom liku shvatio da bi jedini koji bi mogao uvjerljivo utjeloviti takvog odurnog tipa bio jedino Hugh.‘‘, rekao je redatelj Paul King koji je s Grantom radio i film ‘‘Paddington 2‘‘ o kultnom medvjediću koji je za razliku od ‘‘Wonke‘‘ glumac javno nahvalio kao najbolji film koji je ikada snimio.

Linker
17. travanj 2024 14:04