INSTAGRAM
Nije odoljela

I nobelovke vole Barbie: Malala sa suprugom pozirala u kutiji najslavnije lutke

U potpisu uz fotografiju Malala je šaljivo napisala: „Ova Barbie ima Nobelovu nagradu. On je samo Ken”, te je dodala kako im se film jako svidio, jer je zabavan i pametan.

U potpisu uz fotografiju Malala je šaljivo napisala: „Ova Barbie ima Nobelovu nagradu. On je samo Ken”, te je dodala kako im se film jako svidio, jer je zabavan i pametan.

Ni globalna ikona borbe za ženska prava i dobitnica Nobelove nagrade za mir, Malala Yousafzai, nije ostala imuna na barbiemaniju – rado je sa suprugom Asserom Malikom ušla u golemu kutiju za lutku Barbie, kakve su izložene u kino dvoranama po cijelom svijetu u kojima se film "Barbie" prikazuje, upravo zato kako bi fanovi u njima mogli pozirati. Malala je fotografiju s Asserom u ružičastom dekoru objavila na Instagramu, ali nije otkrila gdje je fotografija nastala. Poznato je da par živi u Birminghamu u Velikoj Britaniji gdje su se i vjenčali prije dvije godine.

Malala je Pakistanka koja je još kao 11-godišnja djevojčica počela pisati i objavljivati tekstove na urdu jeziku o životu pod talibanskom vlašću, koje je u prijevodu na engleski jezik objavljivao BBC. Djevojčica je postala toliko opasna talibanima da su je se pokušali i doslovno riješiti - pucali su joj u glavu i vrat kad je imala 15 godina. Teško ranjena, prebačena je na liječenje u Veliku Britaniju gdje joj je spašen život, a u lubanju joj je tada ugrađena pločica od titana kako bi se zatvorila rupa nastala od metka.

Malalu pokušaj atentata nije pokolebao, nastavila je svoju misiju aktivistice za ženska prava te je kao 17-godišnjakinja postala najmlađa dobitnica Nobelove nagrade za mir. Sa svojih 26 godina danas živi bolji život u kojem se žene i djevojčice smiju i zabavljati, za razliku od života kakav je živjela u najmlađim godinama u rodnom Pakistanu.

U potpisu uz fotografiju Malala je šaljivo napisala: „Ova Barbie ima Nobelovu nagradu. On je samo Ken”, te je dodala kako im se film jako svidio, jer je zabavan i pametan te izrazila nadu da njezin potpis neće povrijediti sve Kenove na svijetu toliko koliko ih je povrijedio film. Njezina je objava skupila stotine tisuća lajkova i pozitivnih komentara, a mnogi su pratitelji izrazili želju da se uskoro doista pojavi Barbie inspirirana Malalom.

Linker
26. travanj 2024 16:25