HOO-ME.COM/MPI22/CAPITAL PICTURES/PROFIMEDIA
to je to

I službeno nisu više u braku: Reper mora plaćati Kim papreni iznos

Bivši supružnici dogovorili su se za zajedničko skrbništvo, a imovinu će podijeliti prema predbračnom ugovoru.

Bivši supružnici dogovorili su se za zajedničko skrbništvo, a imovinu će podijeliti prema predbračnom ugovoru.

Nakon gotovo dvije godine otkad je reality zvijezda Kim Kardashian podnijela zahtjev za razvod od repera Kanyea Westa, nekadašnji par je sada i službeno razveden.

Prema dokumentima do kojih je došao magazin People, bivši supružnici su se dogovorili da će dijeliti skrbništvo nad svoje četvero djece - kćeri North i Chicago te sinovima Saint i Psalm.

Osim toga, West će morati plaćati Kim 200.000 dolara alimentacije mjesečno te će biti odgovoran za polovicu zdravstvenih, obrazovnih i sigurnosnih troškova za djecu.

image

Kim i Kanye s djecom.

FACE TO FACE/FACE TO FACE/PROFIMEDIA

Par se također dogovorio da će rješavati sporove u vezi s djecom sudjelovanjem u medijaciji. Međutim, ako bilo koja strana ne sudjeluje, drugoj je dopušteno da donese odluku u sporu.

Što se tiče podijele imovine, Kim i Kanye će podijeliti imovinu na temelju njihovog predbračnog braka. West je ranije osporio Kimin zahtjev da bude proglašena legalno neudatom, ali je u izjavi tada rekao: "Zamolio sam svoj tim da ubrza razvod mog braka s Kim kako bih mogao posvetiti svu svoju pozornost našoj prekrasnoj djeci".

Reality zvijezda i reper počeli su hodati 2012., a vjenčali su se u svibnju 2014. U javnosti su uvijek djelovali kao skladan par, no njihov brak je zapao u krizu nakon Westovih javnih ispada 2020., kada je pokrenuo kontroverznu kandidaturu za predsjednika SAD-a.

U nekoliko javnih govora otkrio je detalje iz privatnog života pa i onaj da je Kim razmišljala o pobačaju kad je bila trudna s njihovom prvom kćerkom North. To je bila "kap koja prelila čašu" i Kim je potom pokrenula zahtjev za razvod. Iako se West htio vratiti svojoj supruzi, Kim se osjećala javno osramoćenom i nije htjela s njim imati više posla.

image

Kim Kardashian i Kanye West na Vanity Fair partyju

JASON MERRITT/RADARPICS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Jako se želim razvesti. Tražila sam od Kanyea da naš razvod ostane tajan, ali on to nije učinio. Kanye je iznosio mnogo dezinformacija u vezi s našim privatnim obiteljskim stvarima i suroditeljstvo na društvenim mrežama koje je stvorilo emocionalnu nevolju. Vjerujem da će sud koji ukida naš bračni status pomoći Kanyeu da prihvati da je naš bračni odnos gotov i da krene naprijed boljim putem koji će nam pomoći u mirnom suroditeljstvu", stoji u sudskim dokumentima podnesenim u veljači.

Linker
26. travanj 2024 02:27