Tina Fey

 SHUTTERSTOCK EDITORIAL
nitko ne želi

Iako su nominacije objavljene ne zna se tko će voditi Zlatni globus, jer su mnogi već odbili

I dok se već mjesecima zna kako će Oscare voditi Jimmy Kimmel, što se druge najprestižnije nagrade u filmskom svijetu nitko ne želi. Ponudu je već odbilo nekoliko komičara s A liste.

I dok se već mjesecima zna kako će Oscare voditi Jimmy Kimmel, što se druge najprestižnije nagrade u filmskom svijetu nitko ne želi. Ponudu je već odbilo nekoliko komičara s A liste.

Voditi dodjelu Zlatnih globusa donedavno je bio prestižan angažman koji bi su mnogi tretirali kao neslužbenu potvrdu kako imate zavidan status u zabavljačkoj industriji. Danas se situacija drastično promijenila: dodjela druge najznačajnije nagrade u svijetu filma, čini se, spala je na niske grane. Nepunih mjesec dana uoči svečane podjele zlatnih statua, za čije laureate od 1943. glasa Udruženje holivudskih stranih novinara i smatra se indikatorom za moguće dobitnike Oscara, još uvijek se ne zna tko će je voditi? Organizatori su na više strana dobili "košarice", javlja CNN. Voditelj se (panično) traži, a u balskoj dvorani Beverly Hilton, gdje će se u nedjelju, 7. siječnja, održati svečanost, počele su užurbane pripreme kako bi raskošno uređen prostor spremno dočekao najveća imena filmske industrije. Među ostalima, očekuje se dolazak Margot Robbie, Emme Stone, Meryl Streep, Jennifer Aniston, Leonarda DiCaprija, Roberta De Nira, Martina Scorsesea, Natalie Portman, no još uvijek se ne zna tko će ih pozdraviti na pozornici?

image

Tini Fey i Amy Poehler dosta je vođenja

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Komičar i voditelj Jimmy Kimmel već je "bezeciran" za dodjelu Oscara. Njegov kolega Chris Rock, kojem je tijekom vođenja dodjele nagrada Američke filmske akademije u ožujku 2022., Will Smith opalio šamar zbog šale na račun njegove bivše/sadašnje supruge Jade Pinkett Smith, ne želi voditi Zlatne globuse.

Glumica i komičarka Ali Wong također se zahvalila na ponudi, baš kao i voditelji podcasta "SmartLess", Will Arnett, Sean Hayes i Jason Bateman. Da su kojim slučajem pristali, bila bi to prva dodjela Zlatnih globusa s tri voditelja.

Dosadašnje domaćice ceremonije, Amy Poehler i Tina Fey već su četiri puta vodile Zlatne globuse. Izjavile su da to "nikada to ne bi učinile (opet)", prenosi The New York Post.

Budući da će se Globusi emitirati na CBS-u, očekuje se da bi televizijska mreža mogla angažirati svoje adute, poput Stephena Colberta, voditelja "The Late Showa". U slučaju da im on "izmigolji", sljedeća na popisu je komičarka Taylor Tomlinson, voditeljica njihove nove kasnonoćne emisije "After Midnight".

image

Cedric the Entertainer odradio je svoje na nedavnoj objavi nominacija

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

U ulozi mogućeg voditelja spominje se i glumac Max Greenfield. Kako je zabavljač Cedric the Entertainer vodio nedavnu objavu nominacija, malo je vjerojatno da bi pristao voditi samu svečanost.

Lanjska dodjela čiji je domaćin bio Jerrod Carmichael, postigla je slab rezultat od samo 6,3 milijuna gledatelja. Usporedbe radi, dodjela Zlatnih globusa 2021. imala je 6,9 milijuna dok je svečanost 2020. pratilo čak 18,3 milijuna gledatelja.

image

Nitko se među komičarima s A liste ne otima za angažman

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Zlatni globusi još uvijek rade na prevladavanju skandala koji je izbio 2021., kada je Los Angeles Times pisao o iznenađujućem nedostatku crnih članova glasačkog tijela od 87 inozemnih novinara. Mediji su tada pozvali Hollywood Foreign Press Association da provedu "duboku i trajnu promjenu" zbog svoje "prakse diskriminirajućeg ponašanja, neprofesionalizma, etičke neprimjerenosti i navodne financijske korupcije".

Linker
27. travanj 2024 07:33