FRANCK FIFE/AFP/PROFIMEDIA
Od samog početka

Idilična ljubavna priča Luke i Vanje Modrić: ‘Uvijek ću ti čuvati leđa‘

Obiteljska sreća i harmonija, jedan su od glavnih razloga što je kapetan Vatrenih u potpunosti predan nogometu, a kada nije na travnjaku, svaki slobodan trenutak provodi sa suprugom i djecom koja rijetko propuštaju njegove utakmice.

Obiteljska sreća i harmonija, jedan su od glavnih razloga što je kapetan Vatrenih u potpunosti predan nogometu, a kada nije na travnjaku, svaki slobodan trenutak provodi sa suprugom i djecom koja rijetko propuštaju njegove utakmice.

‘‘Pokreće me ljubav prema nogometu. Volim nogomet i uživam u ovom što radim, ta je ljubav moj glavni motiv i pokretač.‘‘ kazao je naš slavni kapetan Luka Modrić nakon jučerašnje utakmice protiv Nizozemske gdje je ponovo pokazao koliki je virtuoz svog zanata. Osim naših navijača koji su mu gromoglasno skandirali, Luku je ponovo slavio cijeli svijet. Komplimenti našem veznjaku, vjerojatno ponajboljem na svijetu, pljušte sa svih strana jer nije mala stvar u teškim trenutcima suvereno voditi reprezentaciju, organizirati igru, odigrati cijelu utakmicu, pretrčati kilometre - i to sve s 37 godina.

image

Luka Modrić s ekipom slavi pobjednu nad Nizozemskom u Ligi nacija

ALEXANDRA FECHETE/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

A za uspjeh našeg nogometnog virtuoza sigurno je zaslužna sreća i harmonija u privatnom životu. Luka je skoro dvadeset godina u sretnoj vezi sa Zagrepčankom Vanjom, imaju troje djece, sina Ivana (13) i kćeri Emu (10) i Sofiju (5), a za svoju obitelj rekao je da mu je ona - najvažniji trofej u životu. Par se upoznao u Zagrebu, a Luka je priznao da kada je prvi put vidio Vanju, srce mu je jače zakucalo.

image

Luka i Vanja Modrić 2012. nakon što je postao igrač Real Madrida

ADMIR BULJUBASIC/CROPIX

‘‘Vidio sam ju kako sjedi u pubu pokraj maksimirskog stadiona. Bio sam previše sramežljiv da bih uopće razmišljao o tome kako stvoriti priliku da je upoznam. Znao sam da se zove Vanja, saznao sam i da je pet godina starija od mene, ali izgledom to nije odavala. Bila je mladolika, lijepa i odavala je dojam da je drugačija od drugih.‘‘, rekao je jednom Luka.

Vanja Bosnić tada je radila u nogometnoj agenciji Zdravka Mamića čiji je Luka bio pulen pa su prvi kontakt ostvarili telefonom. Naime, ona je bila zadužena da mu kao novom nogometašu Dinama pronađe stan, a telefonski razgovor otegnuo se na puna tri sata.

image

Par se nakon svjetovnih zavjeta vjenčao u zagrebačkoj Crkvi Majke Božje Lurdske

BORIS KOVACEV/CROPIX

‘‘Bio sam silno uzbuđen kad je nazvala, ali sam to, naravno, prikrio. Predstavila se, razmijenili smo nekoliko uvodnih rečenica, a ja sam joj spomenuo kako ju znam iz viđenja. Trudio sam se stalno postavljati pitanja i otvarati nove teme, samo da što dulje bude na liniji. Razgovarali smo o svemu i svačemu, o njezinom poslu, suigračima, o tome kakav će biti Dinamo, kako mi je igrati za Inter iz Zaprešića gdje sam bio na posudbi, mladoj reprezentaciji, kako mi se sviđa život u Zagrebu. Osjetio sam kako se opustila i tako je naš prvi kontakt potrajao više od tri sata. Bio sam zadovoljan dogovorom da ćemo se vidjeti kad se vratim u Zagreb, a povod je, naravno, trebalo biti pronalaženje stana. Ali sama pomisao da ću se s njom sastati bila mi je – woow! Podsvjesno sam se nadao da je taj naš prvi, dugi razgovor bio odličan početak.‘‘, prisjetio se jednom naš kapetan koji je uskoro Vanju pozvao i na kavu kako bi joj zahvalio na pomoći. Taj susret je opisao kao sudbonosan, a na kraju tog druženja, po vlastitom priznanju, već je bio zaljubljen do ušiju.

image

Prošle godina na jahti ispred Portofina nakon osvajanja bronce na Svjetskom prvenstvu

COBRA TEAM/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

‘‘U njezinom društvu vrijeme mi je jednostavno letjelo. I nikad dosta. Našli smo se još nekoliko puta dok se nisam ohrabrio i pozvao ju na večeru. Tada smo se prvi put i poljubili. Nikada do tada nisam osjetio takvu sreću. Mislio sam da su sve one priče o leptirićima u trbuhu samo isprazne fraze, ali te sam se večeri osjećao baš tako. Zaljubljen preko ušiju.‘‘

Kako je Lukina karijera tada bila u uzlaznoj liniji, par nikako nije mogao pronaći datum za vjenčanje koje su nekoliko puta odgađali, a pred matičara su stali na skromnoj ceremoniji 2010. u zagrebačkom restoranu Okrugljak jer je Vanja već bila trudna s njihovim sinom Lukom. Crkveno vjenčanje organizirali su u lipnju iduće godine kada su priredili i veliku feštu, a mladu je do oltara dopratio njezin bivši šef Zdravko Mamić.

image

Vanja je uz svog Luku u svim najvažnijim trenucima njegovog života pa tko i kada je dobio Zlatnu loptu za najboljeg nogometaša svijeta 2018.

CYRIL MOREAU/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

‘‘Luka je poseban, jednostavno zrači i osvaja. Svidjelo mi se što je samozatajan, a istodobno i vrlo samouvjeren. Ima velike ambicije i ciljeve, siguran je u sebe. Mane su mu tvrdoglavost i nevjerojatna predanost, sve mu mora biti posloženo. I previše je šutljiv, za razliku od mene koja volim brbljati. Mi se slažemo i bez tog papira i prstena, a to nam je najvažnije – rekla je Vanja Modrić u jednom od rijetkih javnih istupa prije vjenčanja.

Javnost u njihov privatan život može imati samo preko društvenih mreža na kojima se Luka pohvali obiteljskim slavljima i rođendanima njihove djece.

image

Naš kapetan s djecom nakon osvajanja bronce u Katru

SPP SPORT PRESS PHOTO./ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

A kako stvari stoje Vanja je ta koja drži sva četiri kuta njihove kuće jer je s njim od njegovih početaka, podrška mu je na privatnom, ali i na poslovnom planu. Prati sve Lukine utakmice te ponosno stoji uz njega i u pobjedi i u porazu.

‘‘Poslije svake utakmice gledamo snimku. Luka analizira apsolutno sve, svaki pokret. Uvijek mu govorim "moraš više pucati", a on uporno više asistira, a manje puca. I kad savršeno odigra, ja opet nešto nađem, a u njemu tada proradi inat‘‘, ispričala je Vanja jednom prigodom, a sigurno će tako biti i nakon Lige nacija. Iako bar za ovu prvu pobjedu neće biti velike potrebe jer su se naši Vatreni ponovo pokazali kao reprezentacija kojoj je mjesto u samom vrhu nogometa.

image

Nikud bez obiteji: Vanja Modrić s djecom na promociji Lukine knjige Moja igra 2019. u zagrebačkom hotelu Esplanade

MARKO TODOROV/CROPIX

Obitelj živi u Madridu gdje Luka od 2012. igra za Real Madrid, a kako mu 30. lipnja ističe ugovor, možda Modrići i promijene adresu jer mu iz Saudijske Arabije stižu vrtoglave ponude koje se ne mogu ni usporediti s onima koje mu za jednogodišnji ugovor nudi španjolski kraljevski klub. No kako je rekao, o tome će se izjasniti iza finalne utakmice Lige nacija.

Linker
27. travanj 2024 20:46