Idris Elba

 KIERA FYLES/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
NISU BRAČNI PROBLEMI

Idris Elba otkrio da već godinu dana odlazi kod terapeuta: Ima pomalo neuobičajen razlog za to

Mentalno zdravlje odavno nije tabu. Dokazuje to i Idris Elba koji je javno progovorio da već godinu dana odlazi kod terapeuta. No razlog tome nije uobičajen i brojni se s njime neće poistovjetiti.

Mentalno zdravlje odavno nije tabu. Dokazuje to i Idris Elba koji je javno progovorio da već godinu dana odlazi kod terapeuta. No razlog tome nije uobičajen i brojni se s njime neće poistovjetiti.

Kad u javnost izađe informacija da se neka od zvijezda odlučila posvetiti mentalnom zdravlju te je u tom procesu potražila pomoć terapeuta, uglavnom je riječ o teškom nošenju s pritiskom, gustim rasporedom i svim obvezama pod budnim okom javnosti. No kod Idrisa Elbe situacija je posve suprotna.

Naime, pomoć je potražio prije godinu dana upravo zato što previše voli raditi. O svemu je progovorio za "Changes podcast" u kojem je pojasnio zašto se odlučio krenuti na terapiju: "Nije zato što se ne volim ili nešto tome slično, razlog je taj što sam razvio neke nezdrave navike." 51-godišnja zvijezda, koja je istovremeno glumac, reper, redatelj, producent, DJ i poduzetnik naglasio je da problem leži i u tome što je u svojoj industriji iznimno nagrađen za sve te radne sate: "Radim u industriji koja me nagrađuje za te nezdrave navike. Apsolutni sam radoholičar i to nije dobro za život općenito", kazao je u podcastu. "Ništa što je preekstremno nije dobro, svemu treba balans, ali sam iznimno nagrađen zato što sam radoholičar" nadodao je Elba kojem nije bio problem otvoreno priznati da zbog toga pati njegova obitelj. Međutim i dalje nema namjeru raditi manje jer ga, kako kaže, rad najviše opušta.

image

Sa suprugom Sabrinom Dhowre na Vanity Fair Oscar partyju 2023.

CRASH/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Napomenuo je da u kući ima studio te da obožava provoditi vrijeme tamo te da ga rad istovremeno uzbuđuje i opušta. "Mogao bih 10 dana raditi na filmu, snimati scene u kojima 6 minuta moram držati dah pod vodom i vratiti se natrag i sjesti u studio i osjećati se opušteno. Čak i više nego da s obitelji sjedim na kauču - što je loše, zar ne?" To ga je dovelo do razmišljanja da ne može rad biti jedino što ga opušta te da se mora prilagoditi i riješiti tih nezdravih navika koje utječu na njegov obiteljski život.

image

S kćeri Isan na premijeri filma "Beast" 2022.

KRISTINA BUMPHREY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Inače, Elba ima troje djece koje je dobio s tri partnerice. Najstariji sin o kojem, iz poštovanja prema njegovoj privatnosti, ne govori ima 31 godinu, kćer Isan koju je dobio u braku s Hanne Kim Nørgaard ima 21 godinu, a najmlađeg sina, 8-godišnjeg WInstona, dobio je u vezi s Naiyanom Garth. Od 2019. je u braku s kanadskim modelom Sabrinom Dhowre. Do sad je zabilježio više od 100 uloga, a karijeru je započeo devedesetih pojavljivanjima u raznim televizijskim serijama. Pravi proboj na glumačkoj sceni imao je 2002. ulogom gangstera Stringera Bella u seriji "Žica" u kojoj je glumio do 2004. te se ukupno pojavio u 37 epizoda. Iako je u međuvremenu ostvario brojne zapažene uloge, posljednjih je godina najpoznatiji po onoj u BBC-jevoj uspješnici "Luther" u kojoj je igrao glavnu ulogu detektiva. Pa iako je već ostvario impresivan uspjeh te se ostvario u brojnim poljima, mnogi, već godinama, priželjkuju da mu iduća uloga bude ona kultnog Jamesa Bonda.

Linker
28. travanj 2024 06:26