KROJENO PO MJERI

Ivan Friščić dizajnirao je odijelo Sanje Milanović, otkrio nam je kakav je dojam ostavila

Sanja Musić Milanović privukla je poglede crvenom kombinacijom koju je odabrala za utakmicu Hrvatska-Katar, a sve o njezinom odijelu doznali smo od dizajnera Ivana Friščića iz brenda DeLight.

Predsjednik Zoran Milanović i njegova supruga Sanja Musić Milanović jučer su podržali Vatrene u dvoboju protiv Belgije. Na tribinama stadiona Ahmad bin Ali u Dohi prva dama se istaknula u crvenoj odjevnoj kombinaciji, koja je uključivala odijelo domaćeg brenda DeLight te šešir zagrebačkog klobučarskog salona Kobali.

Dizajner Ivan Friščić koji stoji iza brenda DeLight u razgovoru nam je otkrio da je ovo njegova prva suradnja s Musić Milanović.

image

Predsjednik i prva dama na tribinama

TOM DUBRAVEC/CROPIX CROPIX

"Tražila je odijelo i mislim da smo se nekako ‘nametnuli‘ kao logičan izbor. Vjerujem da su prirodne tkanine i savršena izrada kojom se dičimo pomogli u tome", istaknuo je Ivan te dodao kako je prva dama posjetila njegovu trgovinu prije nekoliko tjedana.

"Bila je s članicom svog tima, koja je naša klijentica. Brzo smo shvatili da su naši modeli nešto što je lijepo oblači i da se u njima osjeća ugodno", ispričao nam je dizajner, na kojeg je Musić Milanović ostavila izvrstan dojam.

image

Musić Milanović je DeLight odijelo upotpunila Kobali šeširom

TOM DUBRAVEC/CROPIX CROPIX

"Izuzetno je pristupačna i jasno komunicira što želi, što nama uvijek pomogne kod konačnog odabira", otkrio je.

Dodao je kako je prva dama željela Vatrene podržati u crvenom odijelu, pa je u DeLight trgovini isprobala modele i odlučila koji joj najbolje pristaje.

"Tkanina od koje je odijelo izrađeno jest dio aktualne kolekcije, no model je dio naše stalne kolekcije. Iako smo sako malo modificirali i izradili ga po mjeri. Dio onog što nudimo u sklopu brenda jest upravo sartorialski pristup te modifikacije unutar postojećih krojeva kako bismo odijelo prilagodili građi tijela svake klijentice", objasnio je.

image

Ivan Friščić stoji iza brenda DeLight

SANDRA SIMUNOVIC/CROPIX

Friščić nam je ispričao kako je odijelo prve dame specifično i po tome što je u potpunosti izrađeno od prirodne tkanine, hladne vune.

"Također, sašiveno je po mjeri kako bi savršeno pristajalo građi tijela Prve dame, što se može vidjeti i na fotografijama", smatra.

Hoće li nastaviti suradnju sa Sanjom Ivan zasad nije želio otkriti, a za kraj je naglasio kako je za njega prva dama klijentica baš kao i sve ostale koje dođu u njegovu trgovinu.

image

Ovo je Ivanova prva suradnja s prvom damom

SANDRA SIMUNOVIC/CROPIX

"Cilj je da sve izađu sretne i zadovoljne s konačnim rezultatom, odnosno komadom odjeće koje su naumile kupiti. Drago mi je da je DeLight bio izbor za ovu prigodu i da je naše odijelo bilo toliko lijepo upotpunjeno sa zanimljivim i visokostiliziranim šeširom iz kreativne radionice brenda Kobali. Općenito, smatram da je lijepo da žene na istaknutim pozicijama u društvu i biznisu biraju hrvatske dizajnere, proizvođače i kreativce te im daju vjetar u leđa i prepoznatljivost. Također, ovakve suradnje su pokazatelj da hrvatski dizajneri kvalitetom izrade stoje bok uz bok sa svjetskim kućama i da nismo ništa manje vrijedni, dapače, imamo se čime ponositi", zaključio je.

Linker
13. travanj 2024 20:07