šokantna vijest

Iznenada umrla 32-godišnja zvijezda pobjedničkog filma iz Cannesa

Glumica je trebala prošetati crvenim tepihom Filmskog festivala u Torontu, no njezini kolege Woody Harrelson i Harris Dickinson, zvijezde filma ‘‘Triangle of Sadness‘‘ morat će to učiniti bez nje.

U New Yorku je u ponedjeljak iznenada preminula glumica Charlbi Dean, zvijezda filma ‘‘Triangle of Sadness‘‘ Rubena Östlunda koji je ove godine osvojio Zlatnu palmu na Filmskom festivalu u Cannesu. Predstavnici obitelj južnoafričke manekenke i glumice kratko su objavila da je Dean preminula u 33. godini nakon ‘‘neočekivane iznenadne bolesti‘‘.

Glumica se prije komedije ‘‘Triangle of Sadness‘‘ u kojem je glumila uz Woodyja Harrelsona i Harrisa Dickinsona, proslavila ulogom Syonide, u akcijskoj seriji ‘‘Black Lightning‘‘ baziranoj na DC Comics strip junaku Crna Munja.

image

Charlbi Dean, Harris Dickinson i redatelj Ruben Ostlund ove godine na Filmskom festivalu u Cannesu

FREDERICK INJIMBERT/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Charlbi Dean rođena je 5. veljače 1990. u Cape Townu, a manekenstvom se počela baviti već sa šest godina. Glumiti je počela s deset godina kada se pojavila u komediji o južnoafričkom internatu Spud s Johnom Cleeseom i Troyeom Sivanom u glavnim ulogama. Glumila je i u filmovima ‘‘Death Race 3: Inferno‘‘ (2013), ‘‘Blood in the Water‘‘ (2016), ‘‘Don‘t Sleep‘‘ (2017) i ‘‘Porthole‘‘ (2018). Na njezinom Instagramu profilu stoji znakovita rečenica: "Znaš, postoje ptice koje nemaju noge pa ne mogu sletjeti, već cijeli život ostati na svojim krilima na nebu?"

Tako će skorašnja kanadska premijera filma ‘‘Triangle of Sadness‘‘ na Filmskom festivalu u Torontu koji počinje 8. rujna za članove ekipe biti prilično tužan događaj s obzirom na to da Charlbi Dean u njemu igra glavnu žensku ulogu, pa će Woody Harrelson i Harris Dickinson po crvenom tepihu prošetati bez svoje filmske partnerice.

Linker
19. travanj 2024 06:57