Nije bio održiv

James Corden gubitaš: Otkriveno zašto je ukinut show popularnog komičara

Televizijski show u kojem je poznati voditelj čavrljao i pjevao s najvećim zvijezdama današnjice navodno je gubio 20 milijuna dolara godišnje.

Prošlotjednom emisijom prestao se snimati i emitirati „The Late, Late Show”, zabavna emisija koju je na američkom CBS-u osam godina vodio britanski glumac, zabavljač, autor, voditelj i producent James Corden. U showu je ugostio mnoge najveće zvijezde današnjice, a i sam je postao pravi pravcati celebrity s obje strane Atlantika. Ali, neočekivano je objavio da je showu stigao kraj, a kao razlog je naveo želju da uzme stanku od posla i razmisli što dalje te da sa suprugom Juliom Carey odgaja njihovo troje djece – Maxa (12), Carys (devet) i Charlotte (pet) - u njihovoj domovini i u blizini djedova i baka.

Nedovoljna zarada

No, sada stižu drugačije vijesti, piše Daily Mail. Objavljeno je, naime, da je CBS na showu gubio oko 20 milijuna dolara godišnje. Brian Stelter, voditelj na CNN-u, tvrdi kako mu je direktor sa CBS-a rekao da je Cordenov show zarađivao manje od 45 milijuna dolara na godinu, a stajao je 65 milijuna. „Jednostavno nije bio održiv. CBS si više nije mogao priuštiti Cordena”, rekao je direktor. Cordenov je glasnogovornik odbio komentirati bilo kakve gubitke, a izvori bliski voditelju navode da je CBS htio zadržati i njega i program, ali to se, po svemu sudeći, neće dogoditi.

image

Vraćaju se u Ujedinjeno Kraljevstvo: James Corden i supruga Julia Carey s kćeri Charlotte

BELLOCQIMAGES/BAUERGRIFFIN.COM/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Slavni gosti

Cordenov je početak na CBS-u 2015. bio trijumfalan. Već je u prvoj emisiji ugostio Toma Hanksa, Meryl Streep, Milu Kunis, Chrisa Rocka i Eddiea Redmaynea. Upravo je tada Mila otkrila da se vjenčala s partnerom Ashtonom Kutcherom, na što je Corden namignuo i rekao: „Nije loše za prvu noć!” Iako se pred kamerama u početku pretvarao kako u Americi za njega nitko ne zna, zapravo nije bilo tako. Ranije je već tri puta vodio dodjelu Brit Awardsa, nastupao je u Londonu i New Yorku i s mnogim se američkim zvijezdama već tada poznavao.

Pun pogodak, pa i revoluciju u američkom chat showu, postigao je zahvaljujući dijelu emisije nazvanom „Carpool Karaoke” u kojem se vozi sa slavnom osobom u automobilu dok razgovaraju, smiju se i pjevaju, a ti su prilozi postali globalni fenomen sa stotinama milijuna pregleda na YouTubeu. Cordenov su Range Rover tako uz pjesmu provozali Michelle Obama, Paul McCartney, Stevie Wonder i – u finalnoj emisiji – Adele. Među pozdravima poznatih koje su mu uputili za oproštaj, našao se i onaj predsjednika Joea Bidena koji je Cordenu zahvalio što ga nikada nije tjerao da pjeva u autu.

image

U oproštajnoj emisiji Cordena je provozala Adele

JLPPA/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Svađe i isprike

Ipak, nisu svi ludi za Cordenom. Šuška se, naime, o njegovoj svađi s najboljim prijateljem Benom Winstonom koji se preselio u SAD kako bi režirao i producirao „The Late, Late Show”. Navodno je njihova zajednička tvrtka Fulwell 73 Productions LLP već bila na rubu raspuštanja, no obojica su negirali da problemi postoje, pa su i zajedno slavili na zabavi prepunoj zvijezda nakon snimanja posljednje emisije.

Na udaru kritika našao se Corden kad se 2017. sprdao sa seksualnim zlostavljačem Harveyem Weinsteinom, ali to nije baš dobro izveo, pa se kasnije morao ispričati. „Da budem jasan, seksualno zlostavljanje nije smiješno. Nisam pokušavao omalovažiti Harveyjevo neoprostivo ponašanje, već sam želio posramiti njega, zlostavljača, a ne njegove žrtve”, tvitao je tada.

Corden gaji imidž čovjeka iz naroda, ali i tu se poskliznuo nekoliko puta. Smrznuo se kad je gost u njegovom showu, voditelj i komičar Jimmy Kimmel, zatražio da imenuje dvije osobe iz svoje snimateljske ekipe. Corden se pokušao izvući neuspjelom šalom, a poslije je dodao kako „večeras zapravo radi druga ekipa”.

image

Nisu svi ludi za Cordenom

ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

„Najodvratniji voditelj”

Zbog nepriličnog je ponašanja voditelju, kojem je očito slava udarila u glavu, bio zabranjen ulazak u restoran „Balthazar” u New Yorku jer je vrijeđao zaposlenike, a iz restorana su ga nazvali „malim kretenom od čovjeka” i rekli da je najzločestija mušterija u 25 godina njihovog postojanja. Corden je priznao da se ponio pogrešno i ispričao se, a zabrana ulaska mu je kasnije ukinuta.

No, prošlog su mjeseca stigli novi udarci koje nije komentirao. Televizijski redatelj Craig Duncan rekao je da je Corden „najteži i najodvratniji voditelj” s kojim je ikada radio, dok je pjevačica Melanie Brown izjavila da je Corden „jedan od najiritantnijih i najglupljih” celebrityja koje je srela. Možda Corden i pati za domovinom i želi joj se vratiti, no okrutnija bi istina mogla biti da je njegov show jednostavno bio preskup i da mu je popularnost na silaznoj putanji, pa se prestanak prikazivanja baš u ovo vrijeme čini kao najbolji potez.

Linker
18. travanj 2024 13:51