Nije to očekivao

Janka Popovića Volarića iznenađenje ganulo do suza: ‘Vidiš kako ti se vraća ljubav‘

Proslavio ga je radno jer u Rijeci priprema predstavu ‘Rastanci‘ prema romanu Mani Gotovac, a lijepu gestu kolega popratio je i šaljiv dar, dječji pjenušac.

Zagrebačkom glumcu Janku Popoviću Volariću dogodila se "rođendanska spačka". Naime, ekipa s kojom u Rijeci priprema predstavu "Rastanci", prema posljednjem romanu Mani Gotovac, potajno je isplanirala iznenađenje s tortom. Kako to često biva, 43. rođendan dramskog umjetnika, proslavljen 14. ožujka, bio je radni, stoga su se glumci Hrvatskog narodnog kazališta "Ivan pl. Zajc" pobrinuli za čokoladnu tortu te bezalkoholni, dječji pjenušac. O tome koliko su ga oduševili, otkrio je u videu koji je objavio na svom Instagram profilu.

"Tako to bude u Rijeci. Hvala svima", napisao je ganuti glumac. Slovenska glumica Tanja Ribič poručila mu je: "Jankec dragi, vidiš kako ti se vraća ljubav. Sve naaajbolje!"

Za cijeli riječki teatar, a ne samo članove Hrvatske drame koja priprema novu predstavu, projekt koji je Elvis Bošnjak dramaturški pretočio u dramski tekst jako puno znači. Mani Gotovac bila je prva žena na čelu hrvatskog nacionalnog teatra te intendantica riječkog "Zajca" od 2003. do 2007.

Premijera predstave je 27. ožujka, a u potresnom tekstu o beskompromisnoj, cjeloživotnoj ljubavi, koja se bavi najkompleksnijim i najsuptilnijim vezama među ljudima, rastancima, zvijezda televizijskih serija "Čista ljubav" i "Najbolje godine", tumači glavnu mušku ulogu. Partnerica mu je prvakinja riječkog Hrvatskog narodnog kazališta,Tanja Smoje, a predstavu režira Anastasija Jankovska, članica dramskog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, te asistentica u nastavi glume na splitskoj Umjetničkoj akademiji.

Linker
23. travanj 2024 22:20