Skupa vikendica

Jay-Z i Beyoncé kupili su najskuplju kuću u povijesti Kalifornije

Nakon što Beyoncé završi svoju svjetsku turneju, vraća se u Kaliforniju u potpuno novi i vrlo luksuzan dom.

Prema TMZ-u, Beyoncé i JAY-Z kupili su kuću od 30.000 četvornih metara u Malibuu po rekordnoj cijeni od 200 milijuna dolara. Navodno je to najveća transakcija nekretninama u povijesti Kalifornije, srušivši prethodni rekord od 177 milijuna dolara. To je također druga najskuplja prodaja nekretnine u SAD-u. Prvo mjesto zauzima transakcija od 238 milijuna dolara za nekretninu u New Yorku.

Iako mnogima od nas zvuči nevjerojatno, neki bi rekli da su Beyoncé i JAY-Z zapravo dobro prošli prilikom kupovine budući da je nekretnina prvotno navedena za 295 milijuna dolara.

Dom je dizajnirao japanski arhitekt Tadao Ando. Kolekcionar umjetnina William Bell, njezin prethodni vlasnik, proveo je 15 godina gradeći potpuno betonsku strukturu. Ograđeno imanje ima četiri vanjska bazena, spa, wellness centar, multimedijsku sobu, garažu za 15 automobila, košarkaško igralište i prostorije za osoblje.

image
PROFIMEDIA

Kompleks slavnog para je u obliku slova L i ima goleme betonske hodnike kao i staklene stijenke koje se protežu od poda do stropa. Prostrano dvorište ima bazen i završava liticom koja gleda na plažu.

Međutim, unatoč pozamašnoj svoti novca koju su izdvojili za ovu nekretninu, poznati par i dalje svoju rezidenciju u Bel-Airu smatra svojim "domom" jer je bliže prijateljima i školama za njihovo troje djece. Kako tvrdi TMZ, nova kuća u Malibuu će služiti kao "vikendica" dok se u potpunosti u nju ne presele.

Linker
17. travanj 2024 04:28