Definitely Maybe

Je li to moguće? Noel pokazao volju da se pomiri s Liamom i da ponovo okupe Oasis

Nakon mnoštva uvreda i prebacivanja krivice koje dva brata Gallagher jedan drugom serviraju već 14 godina, obožavatelji su se razveselili mogućnosti da ipak ima šanse za povratak Oasisa.

Baš kao što kaže njihov album iz davne 1994., s grupom Oasis definitivno je svašta moguće. Legendarni bend iz Manchestera, koji je bio perjanica Brit-popa, zajednički je projekt dvojice osebujne braće Noela i Liama Gallaghera. Njihov buran odnos javnost prati od 1991. kada je bend osnovan, pa se 2009. raspao, a pogotovo posljednjih 14 godina se braća javno svađaju, vrijeđaju, zabranjuju jedan drugom izvoditi zajedničke pjesme, pišu statuse i napadaju se po intervjuima. Sad se čini da bi ova disfunkcionalna obiteljsko-glazbena priča mogla dobiti sretan kraj, odnosno pomirenje dva brata i ponovno okupljanje benda.

Britanski mediji vidjeli su tračak nade da je moguće pomirenje između Gallaghera u posljednjem intervjuu koji je dao stariji Noel. Ovaj 55-godišnji glazbenik pozvao je svog brata i bivšeg suradnika Liama da ga nazove i da prekinu 14-godišnju svađu.

Njegov pet godina mlađi brat Liam trebao bi prestati tvitati o pisanju hitova i ujedinjenju benda i nešto poduzeti u vezi toga, na primjer nazvati svog starijeg brata, sugerira Noel. "Trebao bi reći svojim ljudima da se jave mojim ljudima. Oni znaju koji su, oni znaju koji smo mi. Prestani je*** pričati na internetu i hajdemo vidjeti što imaš reći", kazao je Noel tijekom intervjua za francuski radio. Na pitanje bi li telefonski poziv prekinuo svađu s bratom dao je natuknuti što očekuje. "Mislite to, jelda? On ima moj broj, ima broj mog menadžera, nazovi nas. Ali znate što? Neće nazvati", zaključio je Noel.

image

Oasis na početku karijere 1991. godine

AKG/HARDY SCHIFFLER/AKG-IMAGES/PROFIMEDIA

Da mlađi brat sve pomno prati vidljivo je iz njegovog online ponašanja. Kao strastveni tviteraš Liam bez ikakvog filtera dijeli svoje misli s cijelim svijetom i naravno da se osvrnuo i na ove bratove riječi. U svom stilu Liam ga je opet nazvao "krumpirom" i sugerirao da bi Noel njega trebao nazvati prvi. "Ovako ja to vidim, mali momak a.k.a. krumpir, napravio je mnogo štete Oasisu kao bendu/brendu i pred njim je mnogo iskupljivanja. Ne samo meni, nego vama obožavateljima, ljudima zbog kojih smo tu gdje jesmo danas", poručio je Liam.

Liam je svog brata počeo nazivati krumpirom još 2016., a uvredu je smislio jer, kako kaže, Noel "izgleda kao krumpir". Ljudi bliski Liamu kažu da ga još uvijek "jako boli" to što su u svađi. "Kada bi se mogli fokusirati na glazbu, bilo bi mnogo lakše, ali moraju pročistiti zrak", kazali su insajderi. Oasis se raspao 2009. netom prije nego su izašli na pozornicu festivala u Parizu. Iduće godine obilježit će se 30. obljetnica izlaska njihova prvog albuma "Definitely Maybe", a brojni obožavatelji diljem svijeta nadaju se da će se Gallagheri pomiriti i opet okupiti kultni bend. Prema onome što govore u javnosti mogu se samo nadati jednom - definitivno možda.

image

Obožavatelji se nadaju da će se Oasis ponovo okupiti

MIKE CLARKE/AFP/PROFIMEDIA
Linker
23. travanj 2024 12:41