Ne popušta

Jeff Bezos s novom djevojkom primio nagradu u Vatikanu, brzo ga zasjenila bivša supruga

Nakon što je Jeffu Bezosu u Vatikanu dodijeljeno priznanje ‘Galileo‘ zbog donacija očuvanju okoliša, MacKenzie Scott je poklonila 84.5 milijuna dolara američkim izviđačicama.

Nastavlja se nadmetanje bivšeg bračnog para, Jeffa Bezosa i MacKenzie Scott u filantropiji. Nakon što je drugi najbogatiji poduzetnik svijeta s djevojkom Lauren Sanchez posjetio Vatikan, bivša supruga zadala mu je novi udarac. Bila je to vrlo posebna prigoda jer je izvršni direktor Amazona i tehnološki mogul u papinskoj državi primio prestižnu nagradu za svoj filantropski rad, Galileo Prophets of Philanthropy.

Premda nije potvrđeno je li se susreo s papom Franjom, nagrada Galileo ne dodjeljuju se tek tako: priznanje ima velik značaj. Nedugo nakon što je vijest o Bezosovom posjetu Vatikanu obišla svijet, njegova bivša supruga darovala je 84.5 milijuna dolara američkim izviđačicama. Velikodušan iznos najveća je donacija koju je nacionalna asocijacija izviđačica dosad primila. Slučajno ili ne, poklopila se s Bezosovim odmorom u Italiji i posjetom Vatikanu.

Poznato je da tehnološki mogul pomaže mnogim dobrotvornim udrugama, no njegov nedavni filantropski potez izaziva respekt: donirao je 2.4 milijarde dolara nacionalnom projektu očuvanju prašumskog bazena Konga od prekomjerne sječe. Nedavno je sličan ekološki osviješten potez povukao kako bi se sačuvale i prašume u Južnoj Americi.

image

MacKenzie Scott je najvelikodušnija filantropkinja

EVAN AGOSTINI/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Sve je to sjajno, ali njegova bivša supruga i dalje vodi po pitanju darovanja novca. Kada su se 2019. razveli poslije 25 godina braka, od supruga je dobila isplatu (otprije dogovorenih) 4 posto dionica Amazona, što je znači da je Mackenzie Scott na razvodu zaradila oko 36 milijardi dolara. Samo je od 2020. do danas poklonila 12.8 milijardi dolara. Na njezinom popisu nalazi se čak 1.200 organizacija kojima redovito pomaže, piše Daily Mail. Definitivno vodi u ‘ratu‘ s bivšim, a nedavno povučen potez znači da mu neće olako prepustiti čelnu poziciju i titulu najvelikodušnijeg filantropa na svijetu.

Linker
11. travanj 2024 15:56