Dobre vijesti

Jeff Bridges o zdravstvenom stanju: ‘Tumor se smanjio na veličinu klikera‘

Glumac Jeff Bridges iskreno je progovorio o svom zdravlju nakon što mu je dijagnosticiran rak i nakon što je pobjedio tešku borbu s Covidom-19 početkom 2021. godine.

Zvijezda serije "The Old Man", 73-godišnji Jeff Bridges, prisjetila se snimanja prve sezone tijekom intervjua s AARP-om. Bridges je otkrio da je snimao borilačke scene za prvu epizodu dok još nije znao da u tijelu ima tumor veličine 30 s 22 centimetara.

Nedugo nakon otkrića podvrgnut je kemoterapiji, ali u siječnju 2021. otkrio je da boluje od teškog oblika Covida-19 budući da je njegov imunološki sustav bio nevjerojatno oslabljen zbog tumora i terapija.

“Nisam imao imunološki sustav da se bori. Kemoterapija ga je potpuno izbrisala, zbog čega je bilo stvarno jako teško,” rekao je. “Za mene rak nije bio ništa u usporedbi s Covidom.”

Glumac je priznao da se ponekad jednostavno prepustio borbi i prihvatio činjenicu da je došlo njegovo vrijeme. "Nisam mogao shvatiti kako se boriti protiv toga. Borio sam se tako što sam se predao, što nije isto što i odustajanje. Ono što sam osjećao u to vrijeme bila je ljubav. Ljubav je za mene tijekom tog vremena svakako bila uveličana. Ne samo ljubav ljudi oko mene, već i ljubav u mom vlastitu srcu prema njima. Dakle, ono što sam učinio bilo je više kao prepuštanje ljubavi".

Bridges je proveo pet mjeseci u bolnici i liječen je rekonvalescentnom plazmom, terapijom koja koristi plazmu drugih pacijenata koji su se oporavili od Covida.

Suprugu Sue naziva svojom šampionkom. "Ona se stvarno borila da me drži dalje od respiratora. Nisam želio biti na njemu, a liječnici se nisu s time nužno slagali. Ali Sue je bila nepokolebljiva", rekao je legendarni glumac.

Uoči nove sezone serije "The Old Man", Bridges kaže da se "tumor smanjio na veličinu klikera". "Tako sam blagoslovljen što imam ovu glumačku postavu. S njima mogu razgovarati i svirati. Vratiti se onome što me okrepljuje. Sjajan je osjećaj", rekao je za kraj.

Linker
24. travanj 2024 09:48