Sretna pjevačica

Jelena Rozga o karijeri, zdravlju i ljubavi: "Sad sam u najljepšoj i najsretnijoj fazi života"

Splitska pjevačica nedavno je nastupila na Jahorini i najavila veliki samostalni koncert u sarajevskoj Zetri, a tim povodom dala je i intervju u kojem je priznala da joj je život nakon brojnih izazova napokon posložen i to na svim poljima zbog čega je neizmjerno sretna.

Pjevačica Jelena Rozga miljenica je publike ne samo u Hrvatskoj već i u cijeloj regiji, a to je dokazala i nedavno nakon nastupa na Jahorini povodom obilježavanja 40 godina od Olimpijade. Tim povodom dala je intervju za bosansku televiziju Hayat i otkrila kako se uvijek dobro osjeća u susjednoj Bosni i Hercegovini, a progovorila je i o nadolazećem samostalnom koncertu kojeg će nakon 12 godina održati u sarajevskoj Zetri u sklopu turneje ‘Minut srca mog‘, ali i o privatnom životu, zdravstvenom stanju i ljubavi.

"Nisam stvarno dugo bila u Sarajevu, od 2012., i jedva čekam 2. studenog. Radimo stvarno predivan show, ja stvarno jako volim doći u Sarajevo. Dođem na Sarajevo Film Festival kad god mogu i uvijek mi je malo dana za Sarajevo. Ovdje ima toliko divnih ljudi, svi su srdačni i otvoreni, vrlo slični nama Splićanima. Opušteni smo, sve je nekako lagano. Ja sam tipična Splićanka, volim svoj posao, ali isto tako volim sjediti na rivi, ne moram pričati, ne moram ništa, samo da je kava ispred mene i da gledam u more i tako mogu satima", ispričala je pjevačica za Hayat.

Iako je publiku ovih dana razveselila nastupom na poznatom skijalištu, pjevačica je priznala da ne skija, a otkrila i je i razlog. "Trenirala sam balet pa sam morala čuvati noge, a onda sam došla u ‘Magazin’ pa su mi rekli: nemoj skijati, nemoj na hladno zbog glasnica… i onda mi je sad bolje da to ne radim. Imam dvije lijeve, kako bi se ono reklo. Smotana sam i bojim se da bih se stvarno ozlijedila, ali volim biti na planini, na svježem zraku", istaknula je Rozga koja trenutno nema previše vremena za odmor jer je na turneji ‘Minut srca tvog‘ koja je započela 17. prosinca 2022. godine koncertom u zagrebačkoj Areni, potom se nastavila 2023. godine koncertima u Beogradu i Novom Sadu, dok su za 2024. godinu najavljeni koncerti u Skoplju, Zadru i Sarajevu.

image

Jelena Rozga u društvu Tončija i Vjekoslave Huljić na Melodijama Jadrana 2023. godine

JOŠKO ŠUPIĆ/CROPIX

"Kada sam ulazila u ovaj projekt i kada su mi rekli da ima 15 koreografija, ja sam rekla da to ne mogu i ja sam, prije svega, pjevač. Prije sam bila balerina, ali sad pjevam i meni je najvažnije da svaki ton bude savršen, tako da su prilagodili koreografije mojim pjesmama. Stalno se vježba i to ti ulazi u krv, ti koraci idu lako, tako da mi je svaki koncert sve lakši i ne smeta zdravlju. Štitnjača je, hvala Bogu, dobro, nalazi su mi dobri. Svakog mjeseca moram vaditi krv i sve je super", ispričala je pjevačica koja je priznala i da je sretna u ljubavi.

"Ljubav je meni sve, ja bez ljubavi ne funkcioniram. Na meni se baš vidi kada sam tužna i kad nešto ne funkcionira, vidi mi se u očima. Koliko god se čovjek trudio da sakrije, da stavi osmijeh na lice, ali ne ide, oči sve govore. Sad sam u najljepšoj i najsretnijoj fazi života", konstatirala je Rozga koja je nedavno govoreći o obitelji istaknula i da bi se voljela okušati u majčinskoj ulozi.

"Strašno sam ponosna na nećaka i nećakinju, moja nećakinja je izrasla u veliku curu koja zna što hoće i ima svoj put, a nećak je dijete koje još otkriva stvari, presladak je. Ponosna sam što su dobri ljudi. Naravno da bi željela više od svega vlastito dijete", priznala je glazbenica za Slobodnu Dalmaciju u veljači 2023. godine.

A obitelj će, kad za to dođe vrijeme, zasigurno zasnovati u svom rodnom Splitu jer svoju budućnost vidi jedino u gradu pod Marjanom.

"Uvijek će odgovor biti Split. To je moj dom, ja sam Splićanka, tamo su moji roditelji, prijatelji. Ja sam godinama u Zagrebu, ovdje sam išla i u školu, ali nekako sam najsretnija kad sam kod kuće", ispričala je glazbenica za Gloriju potkraj 2022. godine.

image

Ja sam tipična Splićanka, volim svoj posao, ali isto tako volim sjediti na rivi, ističe Rozga

JOHN PAVLISH
Linker
24. ožujak 2024 23:40