Jennifer Lopez otkrila je za Vogue da joj je zalenu Versace haljinu prije 24 godine rastvorio vjetar

 IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK
Modni spomenar

Jennifer Lopez napokon otkrila zbog čega su je odgovarali od nošenja kultne Versace haljine

Prvi puta odjenula ju je na dodjeli Grammyja prije 24 godine, a u istoj haljini "srušila" je internet i u rujnu 2019. godine kada je u njoj zatvorila reviju luksuzne talijanske modne kuće.

Prvi puta odjenula ju je na dodjeli Grammyja prije 24 godine, a u istoj haljini "srušila" je internet i u rujnu 2019. godine kada je u njoj zatvorila reviju luksuzne talijanske modne kuće.

Kao i za sve što čini, Jennifer Lopez pomno se pripremila za svoj razgovor o modi, za američki Vogue. Pričajući o haljinama koje su obilježile cijelu modnu eru, njenu karijeru i uvrstile ju među najbolje odjevene žene svijeta (prestižnu titulu pjevačica i glumica uspješno "brani" godinama), izabrala je crni komplet sa šeširom kakav bi se bez problema mogao uklopiti u modnu estetiku ranih 90-ih. Ali i sada bi, s crnim šeširom ravnog oboda koji joj odlično pristaje, J.Lo mogla privući pozornost gdje god bi se pojavila.

Najinteresantniji trenutak kojeg se prisjetila listajući svoj modni spomenar, bila je Versaceova zelena haljina s jednim od najodvažnijih dekoltea u novijoj povijesti mode. Prvi puta odjenula ju je na dodjeli Grammyja prije 24 godine, a u istoj haljini "srušila" je internet i u rujnu 2019. godine kada je u njoj zatvorila reviju modne kuće Versace.

Sada je, pak, otkrila kako ju je tadašnja stilistica Andrea Lieberman molila da zelenu haljinu, nikako ne odjene. Zašto? Stvar nije bila u dekolteu koji je vrlo hrabar, već u činjenici da je istu Versace kreaciju nosilo nekoliko slavnih dama prije nje.

Prvi je u zelenoj haljini 1999. godine prodefilirao top model Amber Valletta, na reviji proljeće/ljeto 2000., modne kuće Versace, u Milanu. Nakon nje, odvažnom kreacijom pohvalila se Donatella Versace u prosincu 1999., na Met Gali. Naposljetku je lepršavu, svilenu kreaciju "tropskog" printa, neposredno prije Jennifer Lopez, odjenula članica britanskog benda "Spicy Girls", Geri Halliwell.

image

Jennifer Lopez u kultnoj zelenoj haljini na dodjeli Grammyja 2000. godine

BEI/SHUTTERSTOCK

No, haljina je postala legendarna tek iz četvrtog pokušaja, kada ju je odjenula Jennifer Lopez. Imala je "gard" žene svjesne da je prelijepa, koja zna nositi statement kreacije kao da su stvorene samo nju.

"Stilistica mi je rekla: ‘Molim te, nemoj tu haljinu. Već su je nosili. Odvratila sam: ‘Pa, ti si već kupila, izgleda najbolje, stoga ću je nositi.‘ Tako sam i napravila. Kao što znate, to je izazvalo pravu pomutnju," ispričala je J. Lo listajući za modnu bibliju spomenar sa svojih sedamnaest najznačajnijih odjevnih kombinacija, dodajući kako je nakon Andree Lieberman surađivala s tandemom Robo Zangardi i Mariel Haenn, kojima je i danas vjerna.

"Pretpostavljam da svaka generacija treba svoju kultnu inačicu bijele haljine Marilyn Monroe, a ovo je ta haljina za tu generaciju. Zašto se to baš tako dogodilo? Kad sam izlazila na pozornicu, puhnuo je vjetar, haljina se rastvorila i taj se trenutak jednostavno dogodio", otkrila je uz smiješak Jennifer Lopez.

Linker
27. travanj 2024 01:19