KEVIN WINTER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
NEUGODNI TRENUCI

Jimmy Kimmel na udaru zbog šala na račun Malale: ‘Ti si nacionalna sramota!‘

Fanovi su brzo ispunili društvene mreže svojim nezadovoljstvom zbog neuspješnog Kimmelovog skeča.

Fanovi su brzo ispunili društvene mreže svojim nezadovoljstvom zbog neuspješnog Kimmelovog skeča.

Bijesni gledatelji voditelja ovogodišnje dodjele nagrada Oscar Jimmyja Kimmela prozvali su "nacionalnom sramotom" jer je prema njihovom mišljenju "uznemiravao" Malalu Yousafzai tijekom bizarnog dijela dodjele Oscara 2023.

Nakon što joj je 55-godišnji Kimmel prišao i počeo razgovarati s njom, 25-godišnjoj Malali je očito bilo neugodno. Naime, počeo ju je ispitivati o "spitgateu", odnosno trenutku za koji su fanovi bili uvjereni da je Harry Styles pljunuo na Chrisa Pinea.

Voditelj je pročitao pitanje koje je postavila gledateljica Joanne. "Pita ona, vaš rad na ljudskim pravima i edukaciji žena i djece je inspirativan, a kao najmlađa dobitnica Nobelove nagrade u povijesti, što mislite - je li Harry Styles pljunuo na Chrisa Pinea?", pitao je Kimmel.

"Ja govorim samo o miru", uzvratila mu je Malala, a na njenom se licu očitavala neugoda.

"Zato si ti Malala, a nitko drugi nije. Odličan odgovor, Malala. Pobjednica je malala-land", uzvratio je on.

image

Skeč s "Kokainskim medvjedom" naišao je na osudu javnosti

KEVIN WINTER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Situacija je postala još neugodnija kad je iza njega prošao čovjek maskiran u "Kokainskog medvjeda" iz istoimenog filma te je počeo gnjaviti Malalu.

"Kokainski medvjede, ostavi Malalu na miru", uzviknuo je Kimmel, dok se ona zabrinuto ogledavala.

Malala je bila aktivistica za obrazovanje tinejdžera kad su talibani zaustavili školski autobus kojim se vozila i pucali joj u lice. Preživjela je i dvije godine kasnije dobila Nobelovu nagradu za mir. Poznata je po zagovaranju ljudskih prava i kampanjama za obrazovanje žena i djece u Pakistanu.

image

Malala na dodjeli Oscara

MIKE COPPOLA GETTY IMAGES VIA AFP

Fanovi su brzo ispunili društvene mreže svojim nezadovoljstvom zbog neuspješnog Kimmelovog skeča.

"Volim Kimmelov način razgovora, no njegov razgovor s Malalom je najgora i najbolnija stvar koju sam vidjela na TV-u u dugo vremena", napisala je jedna gledateljica. "Bio sam užasnut razgovorom između Kimmela i Malale. Jimmy je bio bezobrazan", dodao je drugi gledatelj.

image

Na partyju Vanity Faira nakon dodjele

MICHAEL TRAN AFP

"Jimmy Kimmel je nacionalna sramota, ova žena zaslužuje bolje", napisao je treći, dok je četvrti istaknuo: "Zašto su Jimmy Kimmel i Kokainski Medvjed upravo maltretirali Malalu. O moj Bože, ostavi je na miru."

Malala je pak pomirljivo na Twitteru napisala: "Budite ljubazni prema ljudima". Na dodjelu je došla kako bi pružila podršku ekipi nominiranog dokumentarca "Stranger At The Gate".

Linker
26. travanj 2024 02:41