Bella Hadid

 RON ADAR/SHUTTERSTOCK RON ADAR/SHUTTERSTOCK
Kraj ljubavi

Još jedan ljubavni brodolom Belle Hadid, posvetila se zdravlju

Kako kažu izvori, 26-godišnji supermodel i njezin devet godina stariji dečko prekinuli su prije ljeta, jer je veza „došla svom kraju”.

Kako kažu izvori, 26-godišnji supermodel i njezin devet godina stariji dečko prekinuli su prije ljeta, jer je veza „došla svom kraju”.

Manekenka Bella Hadid potiho je prekinula vezu s Marcom Kalmanom poslije dvije godine romanse i trenutno je posvećena liječenju lajmske bolesti od koje boluje već godinama. Kako kažu izvori, 26-godišnji supermodel i njezin devet godina stariji dečko prekinuli su u proljeće, jer je veza „došla svom kraju”, a Bella je već četiri mjeseca na tretmanima. „Bili su jako zaljubljeni, no veza je došla prirodnom kraju, pa su se odlučili razdvojiti. Bella je dobra osoba koja se bori s pritiscima slave, a sada je odlučila posvetiti se sebi”, rekao je izvor za Daily Mail te dodao kako je manekenka prije devet mjeseci prestala piti alkohol. „Trijezna je cijelo to vrijeme i nikad nije imala problem s alkoholom ili drogom. Ona nije na rehabilitaciji”, rekao je. Kako je pak za Entertainment Tonight rekao izvor blizak Belli, par se razišao prije ljeta, a ona trenutno „svakodnevno dobiva tretmane za lajmsku bolest”.

image

Bella i Marc u Londonu 2021.

BERETTA/SIMS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Odobravale mama i sestra

Prije veze s Marcom, Bella je između 2015. i 2019. prekidala i mirila se s pjevačem The Weekndom. Marca je upoznala tijekom poslovnog angažmana u New Yorku 2020. godine, a romansu su potvrdili sljedećeg ljeta na društvenim mrežama. Bellinu vezu s fotografom koji je bio angažiran na mnogim modnim projektima, a dugo je radio i za repera Travisa Scotta, „odobravale” su i njezina mama Yolanda i starija sestra Gigi Hadid te se činilo da sve ide u dobrom smjeru. Bella je rijetko javno govorila o vezi, čuvajući privatnost, a time, nadala se, i trajnost veze, no u jednom je intervjuu rekla da se osjeća „super ugodno i vrlo sigurno s Marcom” te ga je nazvala svojim „zečićem za emocionalnu podršku”, a hvalila je i njegov rad.

image

Marc Kalman na kupanju tijekom prošlogodišnjeg Filmskog festivala u Cannesu

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Sada je fokusirana na zdravlje, jer joj je cilj oporaviti se od bolesti koju prenose krpelji, kojom se vjerojatno zarazila još 2012., na obiteljskom ranču konja u Santa Barbari. Nije odmah dobila pravu dijagnozu, prvo su liječnici mislili da ima ADHD, a Bella se borila s depresijom i „moždanom maglom” zbog koje se počela školovati od kuće te se odrekla jahanja konja. Nitko joj nije vjerovao da je kronično bolesna, osim majke kojoj je baš te 2012. dijagnosticirana lajmska bolest. Bivša manekenka rekla je da je obišla „106 liječnika”, podvrgnula se transplantaciji matičnih stanica, hiperbaričnoj terapiji kisikom, hidroterapiji debelog crijeva i drugim pokušajima liječenja. Samo zahvaljujući majčinoj upornosti i tome što je vodila kćer najrazličitijim liječnicima, Bella je napokon uspjela dobiti dijagnozu i neki oblik terapija.

image

Bella je dobila dijagnozu zahvaljujući mami Yolandi koja boluje od iste bolesti

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Stalni napadi

Još je 2017. za InStyle rekla da je uzela „30 tableta” i da sama sebi daje „dvije injekcije dnevno u stražnjicu” kako bi mogla funkcionirati s lajmskom bolešću. Priznala je da ima vrlo malo energije i da je radije troši na posao nego na izlaske, a u travnju je pratiteljima na Instagramu rekla da joj svaka manja trauma na tijelu može uzrokovati razbuktavanje lajmske bolesti, a to se pokazalo kad je imala prilično dramatičnu infekciju zuba.

„Napadi lajmske bolesti događaju se stalno. Nekim je danima u redu, a neki dani su teški”, napisala je. Ostali simptomi lajmske bolesti uključuju promjenu boje kože, lezije na koži, letargiju, kroničnu tjeskobu, nemotiviranost, depresiju, propusna crijeva, probleme s nadbubrežnim žlijezdama. Bella je rekla i da „mrzi gledati se u ogledalo ili fotografirati” zbog toga kako simptomi bolesti mogu dramatično utjecati na njezin izgled.

Linker
26. travanj 2024 06:06