preslatko

Jučer su svi dijelili Facebook status koji je Gvardiol napisao s 13 godina

Dobio je odgovor.

Bilo je to 2015. godine. Joško Gvardiol imao je samo 13 godina kad je napisao status koji su jučer svi dijelili.

"Oće ko na trg večeras??", pitao je 29. prosinca te godine.

Netko ga je u komentarima pitao što ima na Trgu, no Joško nije odgovorio.

Sinoć su svi znali što je na Trgu. Čak 80.000 navijača došlo je dočekati Vatrene.

Naime, Joško je danas jedan od najboljih mladih nogometaša Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, koji je na posljednjoj hrvatskoj utakmici, onoj protiv Maroka zabio gol za vodstvo. Sa samo 20 godina može se pohvaliti broncom sa Svjetskog prvenstva.

"Hvala vam svima, puno vas volimo i…", rekao je sinoć na bini prije nego su ga prekinule ovacije.

"Sve vas puno volimo i uživajte", dodao je, nesiguran da ga se od skandiranja uopće čuje.

image

Joško Gvardiol

TOM DUBRAVEC CROPIX

Rođeni Zagrepčanin iz trešnjavačkog naselja Srednjaci koji će 23. siječnja proslaviti 20. rođendan javnost - pogotovo žensku, naime, ne oduševljava samo svojim izvedbama na nogometnom terenu, nego stilom i stasom - viskok je 185 centimetara, te dotjeranim izgledom kojem pridonosi pažljivo održavana frizura i brada koja mu po općem mišljenju savršeno pristaje.

Treće je dijete u obitelji Tihomira Gvardiola, ribara iz Novigrada koji ulov iz svog kraja prodaje na središnjoj zagrebačkoj tržnici Dolac, te Sanje Gvardiol, zaposlenice veleprodajne tvrtke, koja je javnosti otkrila kako je njezin sin sjajno dijete koji je uvis potegao kao i njegov djed Zvonimir. Odrastao je uz starije sestre Lorenu (23), koje se uz prodaju u modnoj tvrtki MONA bavi i modelingom, te Franku (30), čije su sportske strasti - rukomet i odbojka na pijesku.

image

Gvardiol, sa Josipom Stanišićem

TOM DUBRAVEC/CROPIX

Kao igrač njemačkog kluba RB Leipzig, Joško se u svega nekoliko mjeseci nakon transfera iz zagrebačkog Dinama treneru Jesseju Marschu, 48-godišnjem Amerikancu, koji je nakon tri sezone u salzburškom Red Bullu ljetos preuzeo vodstvo njemačkog prvoligaša Rasenball Leipziga, nametnuo kao nezamjenjivi prvotimac, a dan uoči svog rođendana 7. studenog Marsch je svom igraču na klupskom twitter profilu objavio nevjerojatan hvalospjev: “Joško Gvardiol je nevjerojatan igrač koji stalno želi učiti. Nikad nisam vidio 19-godišnjaka s tolikim potencijalom”.

Linker
15. travanj 2024 14:37