Jude Law koristio je posean, smrdljiv pripravak na setu

 MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK
Poseban mix

Jude Law: Neprepoznatljiv i smrdljiv u ulozi ozloglašenog kralja Henryja VIII.

U povijesnoj drami "Firebrand" premijerno prikazanoj u Cannesu, svi su bježali od glumca koji se zbog uloge špricao pripravkom od vlastitih tjelesnih izlučevina.

U povijesnoj drami "Firebrand" premijerno prikazanoj u Cannesu, svi su bježali od glumca koji se zbog uloge špricao pripravkom od vlastitih tjelesnih izlučevina.

Britanski glumac Jude Law zaslužio je svaku od osam minuta ovacija na svjetskoj premijeri svog novog filma "Firebrand", u Cannesu. Riječ je o povijesnoj drami o poznim godinama Henryja VIII. i njegovom odnosu sa šestom i posljednjom suprugom, Catherine Parr, jedinom koja ga je nadživjela. S obzirom na činjenicu da u povijesnoj drami tumači ulogu ozloglašenog vladara na izmaku života, jedan od najseksepilnijih frajera na velikom platnu izgleda neprepoznatljivo. To što u filmu, koji potpisuje brazilsko-alžirski redatelj Karim Aïnouz, Law nosi masku kako bi se postarao, izgledao pretilo i ima ne baš privlačnu bradu (vjerno dočarava izgled Henryja VIII. s njegovih portreta), nije ništa u usporedbi s detaljem koji je otkrio sedmoj sili na tiskovnoj konferenciji poslije nedjeljne premijere.

"Pročitao sam nekoliko zanimljivih svjedočanstava o životu kralja o tome da ste mogli namirisati Henryja tri sobe dalje. Noga mu je trunula, miris je bio grozan. Uzalud ga je pokušavao prekriti ružinim uljem. Mislio sam da će taj detalj imati veliki utjecaj na moju ulogu, dao sam si u zadatak da moram užasno smrdjeti," prenosi The Guardian.

Efekt je postigao nanoseći poseban pripravak od vlastitih tjelesnih izlučevina, a miješao ga je samo zbog tog zadatka angažirani parfumer.

"Ta osoba inače stvara prekrasne mirise, a no sada je morala kreirati grozotu, mješavinu krvi, fekalnih tvari i znoja", rekao je novinarima dodajući kako se na setu nadaleko osjetilo kad bi izašao iz svoje prikolice, spreman za snimanje.

image

S kolegicom Alicijom Vikander snimio je najviše scena

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

Redatelj kojem je povijesna drama o paranoičnom kralju prvi projekt na engleskom jeziku, bio je prezadovoljan idejom dosjetljivog glumca, koji je, inače, bilo zaštitno lice parfema Dior Homme te Dior Homme Sport. Poznato je i to da Jude Law koristi usluge Azzija Glassera, britanskog "kralja mirisa", čije unikatne kreacije imaju osobni pečat. Međutim, nije poznato kako je njegov smrdljivi "koktel" podnijela Alicija Vikander, švedska glumica i dobitnica Oscara koja je tumačila ulogu Catherine Parr jer su imali najviše zajedničkih scena.

Linker
26. travanj 2024 01:38