Jelena Rozga

‘Kad god se spomene taj datum krenu mi suze. Glumila sam to jutro da sam dobro‘

Nakon najave povratka u Spaladium arenu, pjevačica je otkrila da priprema spektakl veći nego prije 12 godina, prvi put je ispričala s čim se nosila u danima prije i nakon njezinog prvog koncerta u splitskoj areni, ali i zbog čega je suradnici ponekad izbace iz studija.

Jelena Rozga uzbuđena je zbog najavljenog spektakla u Spaladium areni, pjevačica je otkrila koje je sve emocije i sjećanja vežu za to mjesto, na kojem je održala koncert prije više od 10 godina. Rozga će iduće godine, 11. veljače održati koncert u Spaladium areni koju je prije više od desetljeća napunila do posljednjeg mjesta, postavši tako prva žena kojoj je to pošlo za rukom. U intervjuu na Radio Dalmaciji Jelena je otkrila da je jako uzbuđena, a posebno ju je dirnula jedna slučajnost.

"Nevjerojatno je da se poklopio isti datum. Ne mogu opisati koliko sam emotivna, kad god se spomene taj datum meni krenu suze. Kad se dogodila moja prva arena nitko nije vjerovao da ću ja to napraviti i da će se rasprodati", prisjeća se Rozga, a i brojni Splićani upravo taj koncert pamte kao jedan od najboljih ikada. Jelena je sada otkrila i da se nekoliko dana uoči tog nastupa probudila u groznici, s temperaturom 40 te da je dobila silne vitamine kako bi uopće mogla izaći na pozornicu.

image

Jelena Rozga preiprema koncertni spektakl koji će predstaviti u arenama diljem regije

PETAR KRAJACIC VILOVIC

"Glumila sam to jutro da sam dobro i nikome ništa nisam rekla, ni mami, ni tati, ni svojim najbližim prijateljima. Nije bilo šanse da otkažem jer toliko sam to željela. Oporavljala sam se još tjedan dana nakon koncerta, nisam se mogla dignuti iz kreveta koliko je moje tijelo bilo iscrpljeno. Ali ta lipota, ta večer, to je nešto najljepše na svijetu. Kad mi ljudi oko mene kažu da se moram malo smiriti, otići na godišnji, ja im odgovorim - vi ne razumijete, ja sam jednostavno najsretnija kad sam na bini, kad vidim publiku koja pjeva i koju činim sretnom", kaže Jelena.

Pjevačica je zatim otkrila da je njoj, ali i njenim brojnim kolegama, nastup u Splitu uvijek veliki izazov pred kojim mnogi osjećaju veliku tremu. "Nisam ja jedina koja ima najveću tremu kada pjeva u Splitu. I Nina ima, mislim da i Petar ima… U Splitu svi znaju pjevati, imaju dobro uho i čuju falši ton. Treme će biti i u zagrebačkoj areni 17. prosinca, ali nekako - doma je doma", otkriva pjevačica.

image

Jelena je otkrila i da Petar Grašo ima tremu pred nastup u Splitu

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Osim u splitskoj, Jelena će nastupati u arenama diljem regije, publici će izvesti presjek najvećih hitova, ali i iznenađenje u akustičnoj verziji pjesama. "Već dugo radim na tom albumu, i prije korone. Međutim, kad sam preslušavala u nekom trenutku sve sam bacila, nisam bila zadovoljna, i krenula iznova. Sad je to ono što sam ja htjela čuti, mislim da moja publika zaslužuje taj nivo", rekla je Rozga, a to njezine obožavatelje ne iznenađuje jer je poznata kao veliki perfekcionist.

"Ja sama sebi najveći kritičar, mene doslovno izbacuju iz studija ili mi se producent ne javlja kad ga zovem‘, smije se Rozga i objašnjava čime ih ‘izludi‘: ‘Dogodi se i da više puta dolazim u studio samo zbog jedne riječi i mijenjam je", kazala je u razgovoru na Radio Dalmaciji.

Najavila je izlazak akustičnog albuma sredinom listopada i nove pjesme do turneje, a baš nedavno održala je i upečatljiv koncert u sklopu Fusiona na kojem je, kako kaže, baš guštala. Bio je to njezin prvi nastup u četiri sata ujutro.

"Kad sam došla doma oko 5.30 samo sam skinula štikle, obukla široku veštu i uzela psa. Šetala sam po kvartu kad se taman otvorila pekara. Samo sam rekla teti s vrata – dajte mi jedan burek sa sirom i jogurt. Pojela sam i otišla spavati sretna i zadovoljna", otkrila je.

Jelena se dotaknula i svog zdravlja, o kojem je i prije iskrenog govorila. "Ne krijem da imam problema sa zdravljem. Prošli ponedjeljak sam bila tako sretna, jer sam u studiju napravila dobar posao. Došla sam doma, prošetala psića i došlo mi je malo loše. Bila sam kod doktora i pokazalo se da štitnjača luduje, pa promjena terapije… Svako malo imam problema s tom štitnjačom, jednostavno mi ne da mira. Doktor Punda koji je moj endokrinolog već godinama je komentirao – žilava ti je štitnjača, ne da se, žilava je kao i ti", uz osmijeh je zaključila pjevačica.

Linker
26. studeni 2023 02:11