loš tjedan

Kanye West tvrdi da je ostao bez dvije milijarde dolara

West je u srijedu ispraćen iz korporativnih ureda tvrtke za proizvodnju cipela Skechers u Los Angelesu nakon što se nepozvan pojavio s filmskom ekipom, priopćila je tvrtka.

Kanye West je izgubio dvije milijarde dolara u jednom danu jer su poslovni partneri odbacili repera nakon niza antisemitskih ispada, objavio je glazbenik u četvrtak.

Reper je suočen s gubitkom unosnih komercijalnih poslovnih veza jer su se tvrtke, uključujući Adidas i Gap, povukle nakon što su njegovi ispadi ocijenjeni kao govor mržnje.

"Izgubio sam 2 milijarde dolara u jednom danu. I još sam živ. Ovo je ljubavni govor", napisao je West, poznat i kao Ye, na Instagramu u objavi koja je lajkana više od milijun puta.

"Još uvijek vas volim. Bog vas još uvijek voli. Novac nije ono što sam ja. Ono što jesam su ljudi", stoji u objavi u kojoj se proziva Emanuela Arija, izvršnog direktora zabavne tvrtke Endeavour, koji je pozvao tvrtke da prekinu veze s reperom.

Odbacio ga Adidas

Njemački div sportske opreme Adidas priopćio je u utorak da prekida partnerstvo s Westom nakon njegovih "neprihvatljivih, opasnih izjava punih mržnje".

Adidas je također najavio da će prekinuti proizvodnju vrlo uspješne linije "Yeezy" dizajnirane zajedno s Westom i "zaustaviti sva plaćanja Yeu i njegovim tvrtkama".

Očekuje se da će Adidas samo ove godine tim potezom izgubiti oko četvrt milijarde dolara.

image

Kanye West iza sebe ima buran tjedan

DIGGZY/JESAL/SHUTTERSTOCK

West, koji otvoreno govori o svojoj borbi s bipolarnim poremećajem, dugo je bio otvoren, nakon što se 2020. napola kandidirao za predsjednika SAD-a, a zatim je stao iza Donalda Trumpa.

Iako su tvrtke ‘preživjele‘ njegove ranije izjave uključivši onu da je ropstvo "izbor", stvari su se počele zapetljavati ovog mjeseca njegovim pojavljivanjem na modnoj reviji u Parizu u majici s natpisom "Životi bijelaca su važni" koji su počeli koristiti rasisti.
Adidasovu objavu nekoliko sati kasnije pratila je američka tvrtka Gap, koja je rekla da poduzima "odmah korake za uklanjanje Yeezy Gap proizvoda iz naših trgovina" uz gašenje YeezyGap.com.

Kraj suradnje s Balenciagom

Pariška modna kuća Balenciaga također je prošli tjedan prekinula suradnju s reperom, rekavši da "više (nema) nikakvu vezu niti ikakve planove za buduće projekte vezane uz tog umjetnika".

Jedna od najvećih hollywoodskih agencija za talente CAA rekla je da odustaje od Westa, dok je filmski i TV producent MRC rekao da neće emitirati već gotov dokumentarac o umjetniku.

West je u srijedu ispraćen iz korporativnih ureda tvrtke za proizvodnju cipela Skechers u Los Angelesu nakon što se nepozvan pojavio s filmskom ekipom, priopćila je tvrtka.

Linker
15. travanj 2024 15:41