veliki udarac

Kanye West više nije milijarder

Adidas je u utorak objavio svoju odluku o prekidu suradnje s Westom, koji se zove Ye, rekavši da je proizvodnja reperove "Yeezy" linije obuće i odjeće "odmah" zaustavljena.

Gubitak partnerstva s Adidasom pokazao se velikim udarcem na neto vrijednost Kanyea Westa i on više nije milijarder nakon što je Adidas raskinuo vezu s reperom zbog njegovih opetovanih antisemitskih izjava, izvijestio je Forbes.

Forbes je procijenio Westov ugovor s njemačkom tvrtkom odjeće na 1,5 milijardi dolara i kaže da njegova neto vrijednost bez toga pada na 400 milijuna dolara.

Adidas je u utorak objavio svoju odluku o prekidu suradnje s Westom, koji se zove Ye, rekavši da je proizvodnja reperove "Yeezy" linije obuće i odjeće "odmah" zaustavljena.

“Adidas ne tolerira antisemitizam i bilo koju drugu vrstu govora mržnje”, poručili su iz Adidasa.

image

Kanyeova neto vrijednost bez ugovora s Adidasom pada na 400 milijuna dolara

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

"Yeovi nedavni komentari i postupci bili su neprihvatljivi, puni mržnje i opasni te krše vrijednosti tvrtke o različitosti i uključivanju, međusobnom poštovanju i poštenju", dodali su.

Potez je uslijedio nedugo nakon što je agencija za talente CAA odbacila zastupanje Westa (45), a filmski studio MRC odlučio je ne objaviti dovršeni dokumentarac o 24-strukom dobitniku Grammyja.

Ranije ovog mjeseca, Westov Instagram račun je bio djelomično blokiran, a njegov Twitter račun je zaključan zbog objava koje se smatraju antisemitskima.

Reper se na modnoj reviji u Parizu pojavio u majici sa sloganom "Životi bijelaca su vrijedni".

Taj slogan kojim se koristi američka krajnja desnica, izmijenjeno je ime pokreta "Životi crnaca su vrijedni" koji se bori protiv rasizma prema crnačkom stanovništvu.

Linker
16. travanj 2024 00:03