novo priznanje

Kao da ne stari: Sigourney Weaver je sve oduševila na dodjeli prestižnih Goya nagrada

Glumica koja je najpoznatija po filmovima "Ghostbusters", franšizi "Avatar", "Working girl", dobitnica je posebne Međunarodne nagrade Goya koja se dodjeljuje tek tri godine. Blistala je u zelenoj custom made haljini.

Sedamdesetčetverogodišnja glumica Sigourney Weaver osvojila je prestižnu Međunarodnu nagradu Goya . Riječ je o značajnoj filmskoj nagradi koju uspoređuju sa španjolskom inačicom Oscara. Kako stoji u objašnjenju Španjolske filmske akademije, Sigourney je nagradu zaslužila kako su rekli zbog "impresivne karijere pune nezaboravnih filmova tijekom koje je utjelovila i oživjela neovisne, složene i snažne ženske likove". Glumica je tako stigla u Valladolid kako bi preuzela posebnu nagradu.

"Uvijek tragam za pričama o ženama da nas podsjete na to koliko su žene moćne na razne iznenađujuće načine", rekla je 74-godišnjakinja uzvanicima. Glumica je sve oduševila i svojim izgledom. Naime, izgleda besprijekorno i u osmom desetljeću života. Nagradu je preuzela u custom made zelenoj haljini s crnim detaljima Thom Browne, koja joj je stajala kao salivena.

image

I u osmom desetljeću glumica izgleda senzacionalno

CESAR MANSO/AFP

Inače Međunarodna Goya nagrada uvedena je 2022. godine u sklopu španjolskih filmskih nagrada. Radi se o nagradi koja odaje priznanje umjetnicima koju su doprinijeli u povezivanju različitih ljudi i kultura u kinematografiji. Sigourney je tek treća dobitnica, a od uvođenja kategorije dobile su je još samo Cate Blanchett i Juliette Binoche.

image

Sigourney Weaver je treća dobitnica ove prestižne kategorije

JAVIER SORIANO AFP

Weaver je najpoznatija po ulozi Ellen Ripley u filmovima "Alien", a također je igrala u filmovima "Ghostbusters", franšizi "Avatar", "Working girl", "You Again" i brojnim drugim. Prestižnu nagradu Zlatni globus osvojila je za film "Gorillas in the Mist" i "Working Girl".

Linker
20. veljača 2024 14:20