Kate Winslet na događanju britanskog Voguea u rujnu 2023. godine

 STUART HARDY/ABACAPRESS.COM/SHUTTERSTOCK STUART HARDY/ABACAPRESS.COM/SHUTTERSTOCK
Nije bilo lako

Kate Winslet otkrila kako joj je život nakon filma "Titanik" bio užasan: "Mislila sam slava je grozna"

Tek je u nedavnom intervjuu otkrila koliko ju je smetalo sustavno posramljivanje britanskih medija zbog oblina u filmu kojim se proslavila.

Tek je u nedavnom intervjuu otkrila koliko ju je smetalo sustavno posramljivanje britanskih medija zbog oblina u filmu kojim se proslavila.

Jedan od najimpresivnijih holivudskih prodora među najtraženije glumce u Hollywoodu bio je onaj Kate Winslet poslije "Titanika". Engleska glumica je zbog tog filma gotovo preko noći postala zvijezda koja je 1997., kad je film došao u kina, mogla birati uloge kakve god poželi primarno u blockbusterima. Međutim, Kate je nakon "Titanika" nekoliko godina birala manje projekte ne mareći previše za status super zvijezde. Trudila se ostaviti iskustvo rada na hitu Jamesa Camerona po strani i snimati drugačije filmove.

Dobitnica Oscara za glavnu žensku ulogu u filmu "Žena kojoj sam čitao", tek je u nedavnom razgovoru za magazin Porter, pojasnila zašto je "zakočila" je karijeru u trenutku kad je bila na vrhuncu slave.

"Osjećala sam se kao da moram izgledati na određeni način ili biti određena osoba kakvu se očekivalo da trebam biti. Bilo je jako važno biti prisutan u medijima, ali je zbog toga moj život bio prilično neugodan", priznala je Kate Winslet za Porter.

image

Najpoznatija scena u ‘ Titaniku‘ Leonarda DiCapria i Kate Winslet

20TH CENTURY FOX/PARAMOUNT/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Dodala je kako su je mnogi ispitivali zbog čega je nakon megauspješnog filma birala tek manje projekte, a kako je ona imala samo jedan odgovor na to: "Naravno da sam radije birala takve filmove. Biti slavan zapravo je strašno". Danas kaže da joj slava ipak nije teret jer se naučila živjeti s time. Drago joj je kako kaže, kad vidi da ljudi i dalje vole gledati Titanik. Objasnila je kako se u privatnom životu voli šaliti kad god se nađe na brodu. Tada obično kaže: "O Bože, opet brod, trebala bih zbrisati".

Kate Winslet je prije tri godine, kada je gostovala u podcastu "WTF with Marc Maron" američkog stand- up komičara i glumca otvoreno rekla da su je u doba nakon "Titanika", najviše muke zadavali britanski mediji.

"Bila sam dosta izložena i pritom su me dosta kritizirali. Britanski mediji bili su prilično neljubazni prema meni," prenosi People.

image

Čim ga je ugledala na setu ‘Titanika‘, znala je da će rad s Leom DiCapriom biti zabavan

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Podsjetimo, glumica oduvijek ima obline, ali nakon "Titanika" bila je izložena posramljivanju zbog toga što nije mršavica.

"Iskreno govoreći, osjećala sam se prilično zlostavljano. Sjećam se da sam u teškim trenucima pomislila: "Ovo je strašno i nadam se da će proći čim prije" Definitivno je prošlo, ali me također natjeralo shvatiti da ako je to ono što znači biti slavan, tada nisam spremna biti slavna. Ne, hvala. Definitivno ne", otkrila je 2021.godine u podcastu.

Kako u životu, uz ružne situacije dolazi i nešto lijepo, tako joj izazovno razdoblje tijekom i nakon snimanja Cameronovog hita, donijelo prijateljstvo s kolegom Leonardom DiCapriom.

"Kad sam počela raditi s Leom, uspjeli smo pronaći vlastiti ritam. Bio je vrlo opušten, dobro se osjećao sam sa sobom, imao je magnetsku energiju. Sjećam se da sam pomislila: "Ovo će biti zabavno. Definitivno ćemo se slagati", prisjetila se glumica prvih dojmova o kolegi, gotovo tri desetljeća nakon što su Leo i ona dijelili set i ostvarili nezaboravne uloge u projektu kojim je James Cameron podignuo letvicu u filmskoj industriji, jako visoko. Kate ćemo uskoro imati priliku u seriji "The Regime" u kojoj igra glavnu žensku ulogu, Elenu Vernham, kancelarku izmišljene autokratske europske države. Serija na HBO Max stiže početkom ožujka.

Linker
28. travanj 2024 07:24