Pop zvijezdu prati nezgodna karma u poslovima s nekretninama

 IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK
Sudski triler

Katy Perry i Orlando Bloom povukli su drastičan potez u sporu oko vrijedne nekretnine

Holivudski par od bivšeg vlasnika i njegovih nasljednika traže pozamašnu odštetu nastalu zbog činjenice da ni poslije tri godine ne mogu u vilu plaćenu 15 milijuna dolara, a računi se gomilaju.

Holivudski par od bivšeg vlasnika i njegovih nasljednika traže pozamašnu odštetu nastalu zbog činjenice da ni poslije tri godine ne mogu u vilu plaćenu 15 milijuna dolara, a računi se gomilaju.

Zapetljanu sagu o spornoj kupovini velebne vile u Kaliforniji Katy Perry i njezinog zaručnika Orlanda Blooma, još više je zakomplicirao neočekivani obrat. Pop zvijezda i glumac uzvraća udarac nasljednicima bivšeg vlasnika sporne rezidencije, onemoćalog veterana II. svjetskog rata Carla Westcotta. Sudeći po dokumentima u koje je ekskluzivno zavirio Daily Mail, holivudski par od 83-godišnjaka oboljelog od Huntingtonove bolesti (radi se o progresivnom, neurodegenerativnom poremećaju koji često prati demencija) i njegovih nasljednika traži pozamašnu odštetu. Vjeruju da su financijski zakinuti zbog pokušaja Westcottovih odvjetnika da ospore prodaju vile i traže nadoknadu štete od 2,6 milijuna dolara.

Prije tri godine kupili su za 15 milijuna dolara zdanje od 9. 285 četvornih metara u dolini Santa Ynez, nedaleko od Santa Barbare, od ratnog veterana 101. zrakoplovne desantne jedinice koja se borila u Europi tijekom Drugog svjetskog rata i proslavila tijekom iskrcavanja u Normandiju. Nakon rata, Carl Westcott osnovao je nekoliko uspješnih tvrtki i obogatio se, a spornu vilu prodao je holivudskom paru u ljeto 2020. poslije dugog nagovaranja, nedugo nakon što je bio na operativnom zahvatu leđa. Nedugo poslije potpisivanja ugovora o prodaji, starac je 22. srpnja 2020. obavijestio sutkinju showa "American Idol" i holivudskog glumca da odustaje od dogovora. U međuvremenu mu je dijagnosticirano teško neurodegenerativno oboljenje i demencija, pa sporom zbog vrijedne nekretnine upravljaju njegovi nasljednici.

Za to vrijeme Katy Perry i njen zaručnik plaćaju račune za vilu i rate kredita, a ne mogu u posjed pa ne čudi što im je prekipjelo. Sada, pak, od Westcotta traže 1.428,571 milijun dolara odštete jer zbog natezanja na sudu ne mogu iznajmljivati vilu. Uz to, traže nadoknadu troškova unajmljivanja drugog doma dok čekaju useljenje u spornu nekretninu. Uračunali su i 325.111 dolara kamata na hipotekarni kredit koji su, čini se, podigli za kupovinu zdanja. Dodali su 145.407 dolara troškova za održavanje okućnice rezidencije (u koju ne mogu stupiti) te još 8.919 dolara za kabelsku TV i internet. Sveukupno se radi o pozamašnih 2,6 milijuna dolara odštete.

S druge strane, odvjetnici Carla Westcotta i njegovih nasljednika tvrde da su pjevačica i glumac starca naveli potpisati kupoprodajni ugovor dok je uzimao medikamente protiv bolova zbog operacije leđa. Ukratko, nije bio svjestan što čini. Pravni zastupnici onemoćalog veterana tvrde kako je holivudski par starcu govorio o tome da njegov prostrani dom u Montecitu žele pretvoriti u "obiteljsko utočište i najbolje mjesto za odgoj njihove kćeri Daisy Dove Bloom", ne spominjući rentanje. U pismu veteranu kojim su mu se, navodno, ulagivali ne bi li kupili vilu, spomenuli su i svog psa.

image

Pjevačica i glumac provode se s njegovim sinom
Flynnom iz bivšeg braka s Mirandom Kerr

JISHPHOTO/SHUTTERSTOCK

"Prošli smo kroz neke izazove u posljednjih tjedan dana, preminuo je naš voljeni pas Mighty. S tako razornim vijestima, bili bismo sretni kupiti vaš dom, to bi nam pomoglo da prebrodimo tako teško razdoblje", citirali su njihovo pismo Westcottovi odvjetnici.

Zahtijevaju da pjevačica i njezin partner navedu adresu doma koji unajmljuju kako bi stručnjak za nekretnine njihovog klijenta mogao provjeriti koliku najamninu plaćaju. Ponukani nedostatkom argumenata, osvrnuli su se i na navodno neugodno ponašanju Katy Perry u showu "American Idolu" i njeno zbijanje bezosjećajnih šala o mentalnom zdravlju.

Malo kome je jasno u kakvoj su vezi pas, talent show, šale, rentanje s potpisanim kupoprodajnim ugovorom? No odvjetnici Carla Westcott još se ne predaju. Iskopali prijašnje, neugodno iskustvo Katy Perry prilikom kupovine nekretnine u Kaliforniji vjerujući da bi na taj način nepovoljnu situaciju mogli preokrenuti u svoju korist.

image

Preslatka Daisy Dove u tatinom naručju

DIGGZY/SHUTTERSTOCK

Stvar je u tome da je Katy Perry 2015., za 14.5 milijuna dolara, kupila stari samostan u Los Angelesu. Ondje su živjele dvije stare časne sestre, a pjevačica je ugovor sklopila s nadbiskupom Los Angelesa, Joseom Gomezom. No časne Rita Callanan i Catherine Rose Holzman koje su živjele u samostanu od 70-ih i nisu se htjele odseliti, pokušale su osporili ugovor. Tvrdile su da nadbiskup nema pravo prodati nekretninu i izjavile da su je već prodale prije nekoliko tjedana za višu cijenu, 15.5 milijuna dolara.

Losangeleška nadbiskupija morala ih je tužiti tvrdeći da su časne prekoračile ovlasti. Ukratko, sudac je 2016. presudio protiv časnih sestara. Sud je Katy Perry i nadbiskupiji dosudio odštetu od 15 milijuna dolara. Na žalost, 89-godišnja časna Catherine Rose Holzman preminula je tijekom pravne bitke, a druga časna, rekla je ogorčeno da Katy Perry "ima krv na rukama".

Pop zvijezda, čini se, ima nezgodnu karmu u poslovima s nekretninama. Dok sud ne odluči o valjanosti kupoprodajnog ugovora za vilu Carla Westcotta, možda bi bilo bolje da vođenje nevjerojatne sudske drame, preuzme njen zaručnik?

Linker
27. travanj 2024 06:44