NOAM GALAI/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA NOAM GALAI/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Izazovni trenutci

Kesha progovorila o zdravstvenoj dijagnozi koju je neko vrijeme skrivala od javnosti

Američka pjevačica Kesha otvoreno progovorila o trenutku koji joj je promijenio pogled na brigu o vlastitom zdravlju.

Američka pjevačica Kesha otvoreno progovorila o trenutku koji joj je promijenio pogled na brigu o vlastitom zdravlju.

Američka pjevačica Kesha kaže da je ove godine "skoro umrla" nakon što se je susrela s ozbiljnom zdravstvenom dijagnozom. Naime, 36-godišnja pop zvijezda u intervjuu za časopis Self otkrila je da joj je prošle godine dijagnosticirana autoimuna bolest CVID (obična varijabilna imunodeficijencija). CVID pogađa između 25.000 i 50.000 ljudi diljem svijeta i može uzrokovati da imunološki sustav pogrešno napada zdrave dijelove tijela. Kesha je izjavila da je "skoro umrla u siječnju".

Kesha je prošle godine zamrzla svoje jajne stanice, a nakon koncerta na Bahamima, za doček Nove godine, pjevačica je oboljela i više nije mogla hodati. Hitno je prevezena u bolnicu gdje su otkrili neuobičajenu, ali poprilično ozbiljnu komplikaciju iz postupka zamrzavanja jajnih stanica, a ta komplikacija vjerojatno je bila povezana s njenim oslabljenim imunološkim sustavom. Kesha je zatim prebačena u bolnicu u Miamiju gdje je provela devet dana oporavljajući se.

Pjevačica je također govorila o važnosti spavanja nakon što je saznala za svoju dijagnozu CVID-a. Rekla je da je godinama uzimala san zdravo za gotovo, ali sada shvaća koliko je važan za njezino zdravlje. Istaknula je i važnost brige o reproduktivnom zdravlju te podržala sve koji preuzimaju odgovornost za vlastito tijelo.

Podsjetimo se, Kesha se je proslavila prije više od desetljeća s hit albumima "Animal" (2010.) i "Rainbow" (2017.), dok je njezin najnoviji album, "Gag Order", objavljen je u svibnju. Kritike su pozitivne, a mnogi smatraju da je Kesha tek započela uzbudljivi drugi dio svoje karijere.

Nakon dijagnoze CVID-a, Kesha je odlučila dijagnozu zadržati privatnom sve do sada jer priznaje, željela je zadržati imidž zabavne djevojke slobodnog duha.

Linker
28. travanj 2024 14:42