Optužbe su odbačene

 JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK
Neočekivana odluka

Kevina Spaceyja i dalje otkazuju: Propala je premijera njegovog povratničkog filma

Uoči svjetske premijere velškog trilera "Control" u kojem dvostruki Oscarovac posuđuje glas, Kino princa Charlesa u Londonu otkazalo im je gostoprimstvo.

Uoči svjetske premijere velškog trilera "Control" u kojem dvostruki Oscarovac posuđuje glas, Kino princa Charlesa u Londonu otkazalo im je gostoprimstvo.

Povratnički film Kevina Spaceya, nezavisni velški triler "Control", ne prolazi baš najbolje jer nikako da stigne do publike. Svjetska premijera filma u kojem umjetnički doprinos daje i dvostruki dobitnik Oscara nakon što mu se ove godine sudilo u Londonu zbog seksualnog napada te zlostavljanja četvorice muškaraca - otkazana je u posljednji tren. Trebala se održati ovih dana u Kinu princa Charlesa u Leicester Placeu, gdje se prikazuju nezavisni filmovi. No, kino je povuklo ponudu za organiziranje premijere trilera u kojem se čuje samo glas slavnog glumca. Naknadno je objavljeno kako će se premijera održati 14. studenog u većem kinu "Genesis", dok će publika film moći pogledati u kinima od 15. prosinca u Velikoj Britaniji te u SAD-u, piše Variety.

Voditelj Kina princa Charlesa, Greg Lynn, uputio je e-mail glavnoj glumici i koproducentici filma, velškoj glumici Lauren Metcalfe.

"Imamo problem. Uz moju ispriku moram vas obavijestiti da smo otkazali vaš najam kina. Sinoć smo saznali da se u vašem filmu pojavljuje Kevin Spacey i da je to njegov prvi film nakon sudskog postupka. Moje osoblje, kao i ja, užasnuti smo što nas se spominje u istom kontekstu s njegovim povratničkim filmom."

Ne radi se ni o kakvom visokobudžetnom spektaklu već o manjem projektu čija je radnja bazirana na zastrašujućoj vožnji u autonomnom vozilu ministrice unutarnjih poslova Stelle Simmons (glumi je Lauren Metcalfe). Kontrolu nad automobilom zadobiva misteriozan lik "The Voice" čiju (glasovnu) ulogu tumači Spacey. Njihov dijalog okosnica je filma koji potpisuje engleski redatelj Gene Fallaize.

Poznato je kako je glumac baršunastog glasa ljetos oslobođen svih optužbi za seksualno napastovanje pa ipak, voditelj kina koje nosi ime današnjeg kralja Ujedinjenog Kraljevstva, smatra da je još uvijek nepoćudan.

Odluka o naprasnom otkazivanju otprije dogovorenog (i plaćenog) premijernog prikazivanja trilera, naišla je na dvojake reakcije. Evo što je izjavio odvjetnik Kevina Spaceya, Chase Scolnick: "Dokazao je svoju nevinost u svakoj sudnici u kojoj se pojavio. Svaki porotnik koji je razmotrio dokaze protiv njega jednoglasno je odbacio lažne navode. Odluka Kina princa Charlesa da cenzurira Kevinov uzbudljiv, nov projekt je više nego razočaravajuća. Odbacuje pravni proces, ignorira nedvojbene dokaze njegove nevinosti i zanemaruje vrijeme i trud nepristranih porotnika koji su Kevina proglasili 100 posto nevinim."

Odgovor velške glumice nešto je kraći, no odjeknuo je poput pljuske. "Iako smo nakratko bili razočarani, pronašli smo puno bolje i prikladnije mjesto koje je sretno što će biti domaćin događaja" dodajući kako su "smatraju da je stvar zatvorena" ciljajući na sudski postupak protiv glumca. I činjenicu da je, koliko god se to nekima sviđalo ili izazivalo zgražanje, oslobođen optužbi stoga vjeruje da nema razloga onemogućavati kolegi profesionalnu rehabilitaciju.

Linker
28. travanj 2024 02:46