Kim Cattrall: Tko se zadnji smije, najslađe se smije

 HENRY LAMB/PHOTOWIRE/BEI/SHUTTERSTOCK
Epski šah-mat

Kim Cattrall svađu s Sarah Jessicom Parker preživjela je zahvaljujući savjetu svoje mame

Njezina majka koja je preminula prošle godine bila je "strateg u sjeni" koji ju je nadahnjivao da izdrži iscrpljujuću borbu za poštovanje na setu i skupo naplati povratak.

Njezina majka koja je preminula prošle godine bila je "strateg u sjeni" koji ju je nadahnjivao da izdrži iscrpljujuću borbu za poštovanje na setu i skupo naplati povratak.

Nedavno finale druge sezone serije potvrdio je da u priči o sredovječnoj Carrie, Mirandi i Charlotte očajnički nedostaje Samantha Jones. Bila je začin "Seksa i grada" u kojem je na samo njoj svojstven način progovarala o najškakljivijim temama. Bez britanske glumice Kim Cattrall ništa nije isto: čini se kako se nestrpljivo iščekivalo finale druge sezone serije "I tek tako ..." samo zbog scene u kojoj se nakrako pojavljuje, kada telefonski priča s Carrie. Povodom te (pre)kratke scene, grčko izdanje Voguea za rujan diči se naslovnicom s Kim Cattrall. Izgleda poput seksepilne boginje u haljini modne kuće Ferragamo i zlatnim narukvicama Alexis Bittar.

Baš kao što je izgledala Samantha iz najbolji dana, što ne čudi jer je za styling glumice bila zadužena originalna kostimografkinja "Seksa i grada" Patricia Field, dok je za make up bila zadužena Kyra Panchenko, njena šminkericu iz serije.

Kako je upravo Samantha davala najbolje savjete u "Seksu i gradu", glumica je u razgovoru za Vogue ispričala tko je njoj davao najbolje savjete i koji joj je savjet ponukao prihvatiti milijun dolara vrijednu ponudu HBO-a da se nakratko, vrati. Sada se otkrilo da je Samanthina najvažnija savjetnica bila njena mama, Gladys Shane Baugh.

image

S majkom 2010., na dodjeli počasne diplome liverpoolskog sveučilišta John Moores University

RUPERT HARTLEY/SHUTTERSTOCK

"Moj idol je uvijek bio moja majka. Za mene, ženu u 60-ima, mislim da je najveći izazov nastaviti biti relevantan, nastaviti raditi, imati nešto za reći. Premda se moja mama nikada nije mogla povezati s poslom koji bi ju je usrećio, dugo je bila depresivna i sama, nikada nije izgubila duh. To je nešto što mi je prenijela. Zahvalna sam joj što me naučila da se branim i što ne dopušta drugima da kontroliraju moj narativ. To je vrlo važna lekcija za mlade žene," izjavila je.

Mamu je izgubila potkraj prošle godine, a kada je umrla, bile su joj 93 godine. Čini se da ju je mama nadahnula i za legendarno javno "spuštanje" Sarah Jessici Parker koja joj je previše prisno s obzirom na činjenicu da su dugo na setu imale loš odnos, izrazila sućut zbog samoubojstva brata Chrisa u veljači 2018. godine

image

Kim Cattrall sa Sarah Jessica Parker

NEW LINE CINEMA/HBO/VILLAGE ROADSHOW/KOBAL/SHUTTERSTOCK

"Kontinuirano posezanje i pružanje ruke bolan je podsjetnik na to koliko ste zapravo bili okrutni tada i sada. Da razjasnimo. (Ako već nisam) Ti nisi moja obitelj. Nisi mi prijateljica. Zato vam pišem da vam kažem posljednji put da prestanete iskorištavati našu tragediju kako biste obnovili imidž ‘drage djevojke‘", objavila je na društvenim mrežama.

Njezina je najveća pobjeda ta što su fanovi serije prilikom gledanja epizoda bez Samanthe, stalno zapitkivali kada se vraća? Koliko god se produkcija trudila ponuditi gledateljima „zamjenske” likove, Samantha je jedna i jedina. Britanska glumica strpljivo je pričekala da se situacija posloži tako da svima postane jasno koliko je njezin doprinos bio važan na setu, unatoč epskom sukobu sa Sarah Jessicom Parker. Sada je sve došlo na svoje, svi žele Samanthu, svi bi htjeli da se vrati. Carrie je, priznali to ili ne, bez nje izgubila energiju kojom je prije osvajala. To je, čini se, razlog zbog kojeg je Kim Cattrall pobijedila u sukobu i proslavila epski "šah-mat" prestižnom naslovnicom.

Linker
26. travanj 2024 20:22