Kim Kardashian ponovno glumi

 JOHN SALANGSANG/SHUTTERSTOCK
Ne odustaje

Kim Kardashian iskoristit će svoju ljubav za pravo u novom glumačkom izazovu

Američki redatelj Ryan Murphy ponudio joj je ulogu odvjetnice specijalizirane za razvode u sudskoj drami koja će se prikazivati na platformi Hulu.

Američki redatelj Ryan Murphy ponudio joj je ulogu odvjetnice specijalizirane za razvode u sudskoj drami koja će se prikazivati na platformi Hulu.

Za Kim Kardashian, reality zvijezdu i moćnu poslovnu ženu, kao da ne postoji izazov koji ne može savladati. Usprkos podijeljenim kritikama za njezinu glumu u kultnoj seriji "American Horror Stories", svijet serija i filma ju i dalje jako privlači. To je, pak, prepoznao Ryan Murphy, redatelj, televizijski pisac i izvršni producent serije u kojoj se Kim, u listopadu ove godine, prvi put predstavila kao glumica. Namijenio joj je ulogu u svom novom projektu, sudskoj drami koja bi mogla prerasti u seriju, a snimat će je za platformu Hulu. Redatelj vidi Kim u ulozi uspješne odvjetnice specijalizirane za razvode u Los Angelesu, ujedno vlasnice odvjetničke tvrtke u kojoj rade isključivo žene. Za razvoj napete tv-priče zadužen je Jon Robin Baitz, tvorac poznate ABC-jeve serije iz 2006. "Brothers & Sisters". Osim tog projekta, Kim Kardashian pohvalila se da će glumi i u komediiji "The Fifth Wheel" gdje bi trebala zaigrati autsajdericu u društvu od četiri nerazdvojne prijateljice, piše Deadline. A u filmu će biti i jedna od producentica.

Treba dodati da se reality zvijezda neće morati (pre)dugo pripremati za ulogu odvjetnice jer joj je pravo blisko područje. Naime, već pet godina studira pravo u Kaliforniji, na specifičan način. Tamošnji zakon odobrava studentima učenje prava kroz iskustvo, mimo studija na pravnom fakultetu. Riječ je o četverogodišnjem programu naukovanja "Reading the Law" namijenjenom osobama koje nemaju tradicionalno pravno obrazovanje pa uče kroz rad u odvjetničkom uredu uz mentore. Sada ju, pak, čeka polaganje rigoroznog, pravosudnog ispita: problem je u tome što se među pravosudnim ispitima američkih saveznih država, kalifornijski smatra jednim od najtežih, ima stopu prolaska od 40-50 posto iz prvog pokušaja. Kako bi se pripremila za polaganje ispita bez kojeg se ne smije baviti pravom, Kim je u prosincu 2021. položila pripremni pravosudni ispit za kalifornijske studente prava prve godine, navodno iz trećeg pokušaja, piše na insajderskom pravnom blogu kalifornijski odvjetnik James L. Arrasmith.

image

Robert Kardashian bio je u odvjetničkom timu
O.J. Simpsona na suđenju za umorstvo supruge, Nicole Brown

BEI/SHUTTERSTOCK

Razlog zbog kojeg se odlučila za pravo uzor je koji želi slijediti: njen pokojni otac, Robert Kardashian, bio je slavni odvjetnik. Stoga bi Kim, kad jednog dana položi pravosudni ispit, htjela biti odvjetnica koja će diplomu prava iskoristiti kako bi pomagala u reformi američkog kaznenog pravosudnog sustava. Početkom ove godine i tijekom proljeća, Kim je zbog tog razloga posjećivala ozloglašen "Pelican Bay Prison" u sjevernoj Kaliforniji, što je ocijenjeno kao senzacija. Hoće li ostvariti plan i donijeti promjene u već zastarjeli kazneni sustav, pokazat će vrijeme.

Linker
28. travanj 2024 02:35