Tužno sjećanje

Kirstie Alley i John Travolta ludo su se voljeli, ali nikad nisu bili ljubavnici

Njihov odnos bio je ‘ples na žici‘ između prijateljstva i afere, kemija se mogla ‘rezati‘ škarama, no prešutno su odlučili da je bolje da ne raspiruju iskre.

Nenadani odlazak američke glumice Kiristie Alley tužno je odjeknuo među njezinim kolegama i fanovima. Nekima je još uvijek teško povjerovati da je sedamdesetjednogodišnja zvijezda kultne serije iz 80-ih "Sjever i Jug", preminula na Floridi, u bolnici "Center for Cancer Moffitt". Riječ o jednoj od najboljih američkih ustanova za liječenje malignih bolesti, ali joj ni ondje nisu mogli pomoći.

Pamtit ćemo je kao jednu od najžešćih buntovnica u američkoj zabavljačkoj industriji, baš kao i lik Virgilie Hazard kojim se proslavila u "Sjeveru i Jugu", odvažne abolicionistkinje koja je prkosila i svojoj obitelji i vrijednosnim normama klase u kojoj je rođena. Njezina smrt posebno je teško pala Johnu Travolti, bliskom prijatelju za kojeg se, kako je govorila, htjela udati da on nije bio u sretnom braku s Kelly Preston.

image

Nikad nisu bili ljubavnici, iako su među njima frcale iskre

KPA PUBLICITY/UNITED ARCHIVES/PROFIMEDIA

"Nisam spavala s Travoltom, bila je to jedna od najtežih odluka koje sam ikada donijela, premda sam bila ludo zaljubljena u njega. Bili smo zabavni i smiješni zajedno, a seks je to mogao pokvariti", priznala je 2013. radijskom voditelju Howardu Sternu.

Prema njezinom javnom priznanju, jednom su se prilikom poljubili, a tvrdila je i to da su oboje gajili duboke osjećaje koje nisu mogli realizirati. Kad su se upoznali, ona je bila u braku s Parkerom Stevensonom, a kad se 1997. razvela od supruga poslije četrnaest godina braka, John Travolta već je bio u braku s Kelly Preston. Kako je i njegova supruga prije dvije godine izgubila bitku s rakom, to je razlog više zbog kojeg mu je smrt prijateljice tako teško pala.

"S Kiristie sam imao jednu od najposebnijih veza. To što smo dijelili, nisam imao ni sa kim", izjavio je glumac za People.

image

John Travolta na svojem je Instagram profilu u znak sjećanja podijelio plesne scena

INSTAGRAM/JOHN TRAVOLTA

Na Instagram storyju podijelio je plesnu scenu s Kiristie, a na njegovom profilu nalazi se njezina fotografija kakve je se sjeća. Osim djece i pokojne supruge, Kirstie Alley jedna je od rijetkih kolegica kojoj je ondje dao prostor, što puno govori o poštovanju prema njoj i osjećaju gubitka zbog smrti prijateljice.

Linker
17. travanj 2024 19:01