za dušu

Koji potez! Otkriveno što je Brad Pitt napravio na imanju oko kojeg se sudi s Angelinom

Holivudski glumac ne želi da posjed zbog kojeg je pokrenuo pravni postupak zjapi prazan stoga je opet otvorio vrata svjetski poznatim bendovima.

Skriveno usred prekrasnog imanja Chateau Miraval nalazi se luksuzno utočište za glazbenike i slavne kreativce - Miraval Studios. Iza nesvakidašnjeg muzičkog projekta stoje holivudski Brad Pitt, suvlasnik posjeda s glasovitim vinogradom u Provansi i francuski glazbenik, skladatelj i producent Damien Quintard. Udružili su se kako bi ponovno oživjeli legendarni tonski studio u kojem su snimali Pink Floyd, AC/DC, Courtney Love, Wham, Judas Priest, Rammstein, Sting, The Cranberries, a osnovali su ga prije 45 godina francuski jazz pijanist Jacques Loussier i inženjer zvuka Patrice Quef.

Dugotrajni "rovovski rat" s bivšom suprugom Angelinom Jolie i njezine optužbe da je zlostavljao njihovu obitelj nisu omeli holivudskog glumca u obnovi kultnog mjesta.

image

Angelina Jolie s djecom

DOUG PETERS/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Što želi napraviti najavio je još prošle godine, a kako se posjed prostire na 1200 hektara, prostora ima dovoljno. Doduše, 50 posto vlasništva nad Château de Miravala u rukama je Jurija Šeflera, vlasnika kompanije koja proizvodi vodeću rusku votku Stoličnaja ili Stoli - jer mu je Angelina Jolie prošle godine prodala svoju polovicu. Učinila je to bez znanja i privole bivšeg, zbog toga su na sudu, a kako imanje tijekom postupka koji se vodi u Los Angelesu ne bi zjapilo prazno, Brad si je ispunio davnu želju i obnovio slavni glazbeni studio.

image

Posjed Miraval u Provansi

ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Kao partnera u glazbenom pothvatu izabrao je poznatog francuskog producenta i inženjera zvuka Damiena Quintarda, kojeg je Pitt u razgovoru za Billboard prozvao wunderkindom. Upoznali su se prije gotovo dvije godine u Parizu i odmah kliknuli. Dakako, producent je bio oduševljen idejom da nedaleko zgrade vinarije izgrađene sredinom 19. stoljeća, koja je i tada bila poznata po vrhunskom roseu, urede mjesto u kojem će se ponovno stvarati glazba.

image

Poduzetni glumac

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

U studiju se nalaze tri kabine za snimanje te poseban dio za miksanje zvuka i videa (oprema je vrhunska), poseban studio za producenta, uredi, prostrani dnevni boravak, vrhunski opremljena kuhinja, dva luksuzna apartmana za goste te 115-metarski bazen sa slanom vodom s kojeg se pruža pogled na velebno imanje. Bit će to mjesto za dušu Brada Pitta, ujedno i okupljalište glazbenika s kojima se voli družiti i tulumariti. Zacijelo je htio vratiti lopticu bivšoj, pritom se zabaviti i povući poslovno koristan potez. Što reći, uspio je u svemu.

Linker
25. travanj 2024 17:08