HIT FOTKA

Kolinda Grabar Kitarović odjenula je u ‘kockice‘ gradonačelnika New Yorka

Povod je bilo proglašenje Dana hrvatske baštine u tom gradu, 22.svibnja, kojim se odaje priznanje hrvatskim doseljenicima i njihovom doprinosu u izgradnji New Yorka.

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović s nedavnog putovanja u New Yorku pohvalila se uspostavom nove prijateljske veze između Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država. Ovaj put u "kockice" je odjenula njujorškog gradonačelnika Erica Adamsa, na svečanosti u čast nedavno proglašenog Dana hrvatske baštine te skorog hrvatskog Dana državnosti. Adams je, zacijelo, po uzoru na utjecajnu irsku zajednicu i svima znani Dan svetog Patrika 17. ožujka, proglasio dan kada će se u New Yorku slaviti hrvatska kultura i odati priznanje značajnom doprinosu doseljenika iz Hrvatske u izgradnji New Yorka, kakav je danas. Odsad će se, odlukom gradonačelnika Adamsa, 22. svibnja obilježavati Dan hrvatske baštine u čast hrvatske zajednice u New Yorku.

"Veze između New Yorka i hrvatske zajednice su snažne kao i uvijek. Danas smo Hrvate koji žive u SAD-u primili u Bowling Greenu kako bi proslavili tu vezu podizanjem zastave i proglašavanjem Dana hrvatske baštine", napisao je Adams na Twitteru. Bivša predsjednica uveličala je proglašenje i gradonačelniku darovala dres Vatrenih koji je navukao na licu mjesta.

"Najveća zajednica Hrvata u Americi je upravo ovdje, u New Yorku. Znam koliko je ta zemlja lijepa i koliko je lijepa njezina obala. Ljudi su divni i to je mjesto gdje se obnavljaju energija i duh. Hvala Hrvatima koji su ovdje, koji vjeruju u obitelj, biznis i javnu sigurnost", dodao je Adams.

Linker
19. travanj 2024 22:52