BILJANA BLIVAJS CROPIX
Emotivna objava

Kolinda Grabar-Kitarović slavi rođendan: ‘Ako sam išta naučila u ovih proteklih 55 godina...‘

Bivša hrvatska predsjednica mnoge je dirnula svojom objavom i fotografijama na društvenim mrežama.

Bivša hrvatska predsjednica mnoge je dirnula svojom objavom i fotografijama na društvenim mrežama.

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović slavi 55. rođendan. Tim povodom na društvenim mrežama objavila je tekst koji je dotaknuo njezine pratitelje. Naime, bivša predsjednica trenutno je u Ukrajini, a tamo se fotografirala s malim psom i plišanim igračkama u rukama. Tamo su je probudile sirene koje signaliziraju opasnost, pa se osvrnula se na trenutnu tešku situaciju i napomenula kako najčešće stvari uzimamo zdravo za gotovo.

"Samo 20-ak sati prije nego što ću postati jednu godinu mudrijom, probudio nas je zvuk tako dobro poznat Hrvatima moje generacije - zavijanje sirene za uzbunu od zračne opasnosti koje je paralo ranu kijevsku zoru. Dok sam mračnim hodnicima pronalazila put u sigurnost skloništa, živote, budućnost, nade i snove djece, žena i muškaraca koji su živjeli na ulazu broj jedan zgrade u Komarovoj ulici u Umanu raspršio je ruski projektil. Ne, nisu imali nesreću živjeti na toj adresi. Netko ih je namjerno izabrao, ciljao i ubio. I taj netko za to mora odgovarati. Sjećam se koliko sam cijenila život dok sam provodila vrijeme u hrvatskim skloništima. Ali tako brzo zaboravljamo…", napisala je Grabar-Kitarović, i napomenula kako život tamo, a i na toliko mnogo mjesta diljem svijeta, svjedoči tome koliko često sve čime smo blagoslovljeni uzimamo zdravo za gotovo.

"O tome koliko jedni druge uzimamo zdravo za gotovo. Od tome koliko mir uzimamo zdravo za gotovo. Budući da sam svjedočila tome što jesam u proteklih nekoliko dana, dopustit ću si dozu patetike i svima vama uputiti svoje rođendanske želje: Život je uistinu dragocjen. Cijenite ga i poštujte. I svoj vlastiti i tuđe živote. I ako sam išta naučila u ovih proteklih 55 godina, naučila sam što to znači stajati sama. I kolika je ogromna razlika kad stojimo zajedno. Hvala svima vama koji ste uvijek stajali uz mene! I ja ću uvijek stajati s vama!", zaključila je Grabar-Kitarović.

image

Kolinda Grabar Kitarović

KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ/FACEBOOK

Podsjetimo, uskoro će biti godine otkako je završio povijesni mandat prve hrvatske predsjednice, no niti sada joj posla ne nedostaje. Članica je Međunarodnog olimpijskog odbora za koji radi volonterski pa nema govora o velikoj zaradi, a lani je zbog njega posjetila 40 gradova i bila na četiri kontinenta.

"Ja živim po svom, što mi donese svaki dan, sama i svoja, nikom se ne opravdavam". Samo što više nisam ranjena vučica. Sada sam neovisna i svoja. Nisam članica ni jedne stranke i radim ono što doista volim.", otkrila je u nedavnom ekskluzivnom razgovoru za Gloriju.

Linker
28. travanj 2024 09:40