Novi udarac bivšem

Konačan kraj: Shakira i sinovi zajedno u spotu njezine nove ‘osvetničke‘ pjesme

Ovaj put u osvetničkoj pjesmi sudjeluju njihovi sinovi, Sasha i Milan, a njihov ozbiljan izraz lica dok sjede za klavirom s mamom, ne sluti na dobro po njihovog tatu.

U usporedbi s prethodnom osvetničkom pjesmom o Gerardu Piqueu, novi Shakirin spot za pjesmu "Acróstico" mogao bi se opisati kao brutalan knock out koji bi bivšeg nogometaša mogao "izbaciti iz cipela". Bolno iskreno, bez filtera i uljepšavanja, kolumbijska pop zvijezda pokazala je bivšem što je upropastio. I kako se sada čini, zauvijek izgubio. Preljubnička afera s 23-godišnjom studenticom Clarom Chijom Marti, stajala ga je puno skuplje nego se nadao: zbog nove partnerice ostao je, čini se, bez obitelji.

Ovaj put su svoje rekli i njihovi sinovi, osmogodišnji Sasha i dvije godine stariji Milan. Dečki su, naime, zvijezde spota nove pjesme svoje mame o rastanku s njihovim ocem, selidbi u Miami, na drugi kraj svijeta, naletima njenih suza dok polako pakira njihove stvari u nekad sretnom u domu, u Barceloni, piše portal toofab.com. Dječaci ozbiljnog izraza lica sjede s mamom za klavirom, sviraju s njom (nekoliko akorda ali ipak, vidi se da obojica polaze glazbenu školu) i sudjeluju u vokalnom dijelu. Najprije pjeva Sasha, zagledan u klavijaturu: glas tužnog dječaka kao da "para" srce.

Shakirini pratitelji ponovno su pobjesnili. Pitaju se kakva osoba moraš biti da bi zbog afere "rasturio" ovakvu obitelj i ispraznio kuću u kojoj su dječaci odrasli. Točnije rečeno, umjesto bivšeg nogometaša to je odradio njegov otac Joan Piqué: proljetos je mrtav-hladan zatražio od pjevačice da se s dječacima iseli do prvog travnja ove godine ili neka im plaća stanarinu.

image

Desetogodišnji Milan u maminom spotu za pjesmu ‘Acróstico‘

SME/PLANET/PROFIMEDIA

Posljednji, vjerojatno najbolniji udarac, Gerardu Piquéu zadala je dionica starijeg sina Milana. Dječak vrlo dobro pjeva o tome kako tješi mamu i trudi se biti hrabar zbog nje, kako ih njezina ljubav smiruje i da će biti uz nju kad god joj zatreba.

image

Osmogodišnji Sasha u spotu ‘para‘ srce

SME/PLANET/PROFIMEDIA

Najtužniji dio pjesme koja (opet) aludira na Shakirino slomljeno srce i bol nakon razlaza, prikaz je nekad sretnog obiteljskog doma i pakiranja prije selidbe u Miami. Vide se igračke mlađeg dječaka, njihovi skateboardi koji čekaju da ih pjevačica smjesti u kutiju, zaštitna kaciga starijeg sina odložena na stolić, detalji iz dječje sobe, stare fotografije... Ni na jednoj dečki nisu s ocem: vidi se samo mama koja ih grli.

image

Razoreni dom postao je kulisa za video


Shakirini stihovi govore o tome kako su je njezini dečki "naučili da ljubav nije prevara i da ne završava, ako je stvarna". Pjeva i o tome kako ne želi da je dečki vide u suzama, krije pred njima svoju "krhkost" dok kreću u novo poglavlje života.

"Iako me život tretirao na ovaj način, bit ću jaka samo za vas dvojcu", kaže Shakira u pjesmi.

No, pritom, otkriva problem koji će s vremenom biti sve izraženiji. Sashi i Milanu treba tata, koliko god sada bili ljuti na njega. Svakom djetetu trebaju oba roditelja. Pritom je nevažno koji je partner "kriv" ili je više zaribao u braku ili vezi: djeca bi trebala biti, koliko je god moguće, pošteđena međusobnih optuživanja.

image

Gerard Pique sa sinovima kad su bili mali

KEISUKE HOGO/DYDPPA/SHUTTERSTOCK

Suočena s prigovorima da nije u redu sinove uvlačiti u izvođenje osvetničkih pjesama, kolumbijska pjevačica tvrdi da su Sasha i Milan odlučili sami. Možda i jesu, no javnost svejedno zanima da li im je trebala to dopustiti? Možda bi ipak bilo bolje da je djecu, koliko god bila povrijeđena zbog partnerove izdaje, ostavila po strani.

Linker
12. travanj 2024 14:02