Mogao bi ostati bez titule vojvode od Sussexa

 MARK THOMAS/SHUTTERSTOCK
Ostaju bez titule?

Kralj Charles razmatra značajnu odluku, nakon nje više nema povratka

Harry i Meghan mogli bi ostati bez vjenčanog dara pokojne kraljice i prezivati se Mountbatten-Windsor.

Harry i Meghan mogli bi ostati bez vjenčanog dara pokojne kraljice i prezivati se Mountbatten-Windsor.

Odluka kralja Charlesa da se Harry, koji bez Meghan dolazi na krunidbu, neće moći pridružiti obitelji na balkonu Buckinghamske palače, nije jedini problem s kojim bi se vojvoda od Sussexa mogao suočiti. U palači je, naime, održan sastanak na najvišoj razini na kojem se razmatrala mogućnost da Harry i Meghan ostanu bez titule vojvoda. Do tog je saznanja došao Robert Jobson, autor nove knjige o kraljevskoj obitelji "Naš kralj". Kaže da im je naslov vojvoda od Sussexa dodijeljen kao vjenčani dar pokojne kraljice Elizabete, stoga bi im Charles taj poklon mogao oduzeti. S druge strane, Harry će ostati princ: ni kralj mu ne može oduzeti naslov koji je dobio rođenjem.

image

Harry i Meghan na prošlogodišnjoj dodjeli nagrada ‘Ripple of Hope‘ u New Yorku

GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK

"Već dugo postoji ideja da bi paru trebalo oduzeti titulu vojvoda jer su napustili svoje dužnosti i započeli novi život u Kaliforniji", navodi poznavatelj prilika u kraljevskoj obitelji. Ostvari li se njegovo predviđanje, Harry i Meghan mogli bi se prezivati Mountbatten-Windsor. U knjizi objavljenoj uoči povijesnog događaja stoji kako kralj Charles zasad "nije suglasan". Pisac navodi da voli sina bez obzira na sve, iako se Harry jako ljuti na njega. Među ostalim, zamjera mu odluku da ga Meghan ne smije pratiti u Balmoral prilikom okupljanja kraljevske obitelji nakon kraljičine smrti u rujnu prošle godine.

image

Izdavačka kuća Hachette UK nedavno je objavila parodiju Harryjeve knjige

AMER GHAZZAL/SHUTTERSTOCK

"Drugi stariji članovi kraljevske obitelji su manje popustljivi. Unatoč Charlesovoj ljubavi prema sinu, kralj se suočava sa sve većim pritiskom da im oduzme titulu, nastavi li Harry napadati monarhiju", zaključuje pisac.

Linker
26. travanj 2024 14:18