U okolici Glasgowa kupio je ‘ kuću propasti‘

 KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK
Peripetije s domom

Kuća razdora: Lewis Capaldi krivi Eda Sheerana za kupnju ‘rupe bez dna‘

Kantautor mu je samo poslao poveznicu s oglasom za ladanjsku vilu i ni za što nije kriv, pa ipak, ponudio je da će otkupiti nesretno zdanje, samo da ga ostavi na miru.

Kantautor mu je samo poslao poveznicu s oglasom za ladanjsku vilu i ni za što nije kriv, pa ipak, ponudio je da će otkupiti nesretno zdanje, samo da ga ostavi na miru.

Usred američke turneje, škotski kantautor Lewis Capaldi izjadao se medijima zbog ishitrene kupovine seoske kuće s pet spavaćih soba u okolici Glasgowu. Platio ju je 1,6 milijuna funti, naziva ju svojom propašću i rupom bez dna koja mu guta novac, a za sve krivi kolegu, engleskog kantautora i skladatelja, Eda Sheerana. Neobičan Škot koji se proslavio hitom "Someone You Love" nije baš siromašan: dosad je glazbom zaradio oko osam milijuna funta, a tek mu je 26 godina. Ukratko, ne bi trebao propasti zbog iznosa utrošenog na kupnju kuće. No smeta ga što ladanjsko zdanje treba temeljito urediti, ljuti ga da se svako malo nešto pokvari, ide mu na živce što mora "loviti" majstore i kada je na turneji ili kad u glazbenom studiju priprema novi materijal.

Kako kuća izgleda, pokazao je djelomice u Netflixovom dokumentarcu "Lewis Capaldi: How I‘m Feeling Now" (naslov je dobio po Capaldijevoj poznatoj pjesmi). Dokumentarac se, naime, bavi njegovom borbom za mentalno zdravlje: kantautor ima Touretteov sindrom, "stanje koje uzrokuje da osoba proizvodi neželjene zvukove i pokrete koji se nazivaju tikovi", za koje nema lijeka. Terapija može pomoći pri kontroliranju simptoma, ali ne uklanja uzrok: u njegovom slučaju riječ je o tikovima, nekontroliranom trzanju ramena koje se rapidno pogoršava kada je na sceni.

Dokumentarac se, dakle, ne bavi kulturom stanovanja i zasad nema baš mnogo fotografija koje bi potkrijepile Capaldijeve tvrdnje da je skupo platio "rupu", ali Capaldi uvodi gledatelje u svoj novi dom.

image

Scena iz Netflixovog dokumentarca ‘Lewis Capaldi: How I‘m Feeling Now‘

NETFLIX/PLANET/PROFIMEDIA

Škotski pjevač u tom projektu progovara o svojoj bojazni da će zbog Touretteovog sindroma morati prekinuti karijeru: okidač je stres, čega u njegovoj karijeri ima sve više. Ukratko, nadao se da će koliko-toliko doći sebi u kući čiju mu je kupovinu 2020. preporučio Ed Sheeran.

"Kupio sam kuću, propast svog postojanja. Poslao mi ju je Ed Sheeran s kojim sam se sprijateljio tijekom zatvaranja zbog pandemije korone. Nije mi poslao kuću, nego poveznicu s oglasom za nju. Rekao sam: ‘Ovo mjesto izgleda nevjerojatno‘. Otišao sam, pogledao kuću, i rekao: ‘Ovo je sjajno‘. Međutim, pokazalo se da je kuća sranje", ispričao je u showu Zanea Lowea, novozelandskog voditelja i DJ-a koji živi u Velikoj Britaniji i uređuje svoju emisiju na platformi Apple Music.

image

Spektakl štotskog kanautora u siječnju ove godine, u Sheffield Areni

GLENN ASHLEY/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA GLENN ASHLEY/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Netflixova televizijska ekipa bila je na licu mjesta i zamijetila je, piše Daily Mail, modernu plavu kuhinju s drvenim površinama i porculanskim sudoperom te blagovaonicu ukrašenu biljkama i policom za knjige. Kantautor je ponosan na svoja suvremena umjetnička djela, uglavnom slike, a kuću krasi i rustikalno, vijugavo stubište.

image

Ishitreno je kupio kuću, za što krivi prijatelja

JOHN SALANGSANG/SHUTTERSTOCK

Međutim, i dalje tvrdi da je nezadovoljan zbog prijeko potrebnog preuređenja i svako malo javno podbada prijatelja, koji mu je, eto, kriv za sve. Ed Sheeranu je dosadilo slušati žalopojke zbog kuće razdora. "Ako si nesretan, kupit ću je od tebe ako ćeš se zato osjećati bolje", poručio je. No, pjevač se nije oglasio.

Linker
02. svibanj 2024 01:15