upravo potvrdila

Lady Gaga utjelovit će poznatu odmetnicu u nastavku sage o Jokeru, princu kriminala

Pop zvijezdu ćemo ponovno moći gledati na velikom platnu i to uz bok Joaquinu Phoenixu koji je 2019. briljantno utjelovio Jokera.

Pop zvijezda i oskarovka Lady Gaga dobila je ulogu Harley Quinn, antijunakinju i ljubav poludjelog klauna kriminala, Jokera. Gaga će se tako pridružiti Joaquinu Phoenixu u nastavku priče o Jokeru pod nazivom "Joker: Folie à deux". Sam naziv filma upućuje na medicinski termin sličan mentalni poremećaj koji pogađa dvije ili više osoba, obično članova iste obitelji, što suptilno otkriva kakva će atmosfera vladati u filmu.

image

Joaquin Phoenix kao Joker

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Gaga je prvi teaser video podijelila na svom Instagramu, otkrivši da film u kina stiže 20. travnja 2024. Video prikazuje siluete Gage i Phoenixa u plesnim pokretima, a na kraju čujemo prepoznatljiv Jokerov smijeh.

Redatelj filma je Todd Phillips koji je pisao scenarij s koscenaristom "Jokera" Scottom Silverom, a šuška se da je novi film zapravo mjuzikl.

Glasine da će se Gaga pridružiti Jokerovom svemiru pojavile su se prvi put u lipnju, a magazin The Hollywood Reporter sugerirao je da bi upravo Gaga mogla glumiti Harley Quinn, Jokerovu ubojitu djevojku koju trenutno glumi Margot Robbie u DC Extended Universe i Kaley Cuoco u HBO Max-ovoj animiranoj seriji.

Nakon premijere "Jokera" 2019., Phillips i Phoenix rekli su da će to biti jednokratni eksperiment. Ali nakon što je film zaradio milijardu dolara na kino blagajnama diljem svijeta i Phoenixu dobio Oscara za najboljeg glumca, nastavak je postao neizbježan.

image

Harley Quinn je u DC-om filmu ‘Suicide Squad‘ utjelovila Margot Robbie.

IMAGE CAPITAL PICTURES/FILM STILLS/PROFIMEDIA

Kako navodi The Wrap, radnja "Joker: Folie à deux" odvijat će se većim dijelom u mentalnoj instituciji Arkham Asylum, gdje je Joker bio zatvoren na kraju originalnog filma. Prema stripu DC Comics, u Arkhamu se Joker prvi put susreće sa psihijatricom, dr. Harleen Quinzel, koja kasnije postaje Harley Quinn.

Linker
19. travanj 2024 11:44