Lara Demarin

 MISLAV ŽABAROVIĆ
SELF-LOVE VALENTINOVO 2024.

Lara Demarin: "Da sam više vjerovala u sebe, ranije bih se upustila u solo vode"

Ove godine mjesec ljubavi odlučili smo posvetiti samima sebi pa donosimo serijal intervjua u kojima nam naše it djevojke govore o tome što je ljubav prema sebi i zašto je važna. U Self Love serijalu razgovarali smo i s pjevačicom Larom Demarin koja ove godine nastupa na Dori s pjesmom "Ne vjerujem ti".

Ove godine mjesec ljubavi odlučili smo posvetiti samima sebi pa donosimo serijal intervjua u kojima nam naše it djevojke govore o tome što je ljubav prema sebi i zašto je važna. U Self Love serijalu razgovarali smo i s pjevačicom Larom Demarin koja ove godine nastupa na Dori s pjesmom "Ne vjerujem ti".

Što je ljubav? A što je ljubav prema sebi – kako je vidite?

- Za mene je ljubav osjećaj mira. Voljeti sebe je temelj izgradnje zdravih odnosa i uspješnog života.

Sreća i ljubav prema sebi definirana je, da sažmemo, kao zadovoljstvo pojedinca, ipak ne smatra se u svim društvima pozitivnom vrijednošću. Kako vi vidite taj aspekt ideologije voljenja sebe samog?

- Ne smatram to ideologijom već činjenicom - ljubav prema sebi je bitna.

Koje su najljepše geste ljubavi?

- Sitnice - zagrljaj, lijepa riječ, iskrenost.

image
MARINA TUNJIĆ

Kako naučiti voljeti sebe - koji su to koraci, koje probleme je potrebno prevladati? Da bismo sami sebe adekvatno zavoljeli, moramo se upoznati. Kakvi su bili vaši proces tog stvarnog dodira sa sobom i svojim suštinskim potrebama, voljama, željama....?

- Mislim da se još uvijek iz dana u dan upoznajem pa samim time i učim voljeti dijelove sebe koji me čine ovakvom kakva jesam. Rekla bih da je to životni proces, spoznaja sebe pa tako i ljubav prema sebi. Biti zahvalna za ono što imam, a neopterećena onime što nemam.

Na koji način sebi "pokazujete" ljubav? Što činite za sebe? A kako drugima?

- Pokušavam se pridržavati svoje prioritetne liste i ne odgađati stvari, omogućiti svom tijelu dovoljno sna i svemu pristupiti umjereno, što god to bilo. Umjerenost je čovjekov dobar prijatelj. Drugima iskazujem svoju ljubav empatijom i iskrenim pristupom.

"Ako ne voliš sebe, kako ćeš voljeti nekog drugog" - slažete li se s tom izjavom?

- Slažem se. Ali, rekla bih i da ako ne voliš sebe neće ni tebe drugi voljeti u potpunosti. Najvažnije je biti sretan sam sa sobom kako bi tu sreću mogli dijeliti s drugima. Što zračiš, to privlačiš.

Tko je najviše utjecao na to da zavolite sebe?

- Vrijeme i proces odrastanja.

Kako provodite vrijeme kada ste sami, koliko često odvojite vrijeme za sebe?

- Stalno sam u pogonu i teško mi se organizirati pa dnevno odvojiti period za sebe, ali uvijek na kraju nađem način kako to nadoknaditi jer je bitno. Uglavnom je to boravak u prirodi, u tišini sa svojim mislima. Jako često pričam sama sa sobom, bilo to u autu, u šetnji sa psom ili pred spavanje. Razgovorom sa samom sobom otkrijem i sebi što o nečemu mislim, tek kad izustim na glas shvatim ili zaključim neke stvari.

image
PRESS

Što ste najteže zavoljeli kod sebe, a što najviše volite?

- Najteže mi je zavoljeti brzo vezivanje za ljude, na to ne mogu utjecati jer sam jako srdačna i empatična osoba te u svima nađem dobru crtu, a uglavnom se to pokaže lošim jer se razočaram. Volim svoju razigranost i opuštenost, kao i nezamaranje raspravama oko meni nebitnih stvari ili stvari u koje se ne razumijem, smatram to gubljenjem vremena.

Koji savjet biste dali mlađoj sebi? Koji je najbolji savjet koji vam je netko dao?

- Slijedi ono u čemu si dobra i zbog čega se osjećaš ispunjeno. Da sam više vjerovala u svoje mogućnosti, vjerojatno bih se i ranije upustila u solo izvođačke vode. Uvijek sam smatrala da nisam dovoljno dobra. Najbolje savjete sam dobivala, uglavnom, od neznanaca, ali oni koji te ne znaju će prije prepoznati tvoj potencijal.

Koja je vaša "go to" feel good pjesma?

- "Objection" od Shakire.

Zbog čega najviše žalite, čega se najviše bojite?

- Trudim se da ne žalim za prilikama pa se upuštam u sve rizično i nepredvidljivo, dobar primjer je moje koračanje u solo izvođačke vode. Bojim se bolesti i većih vremenskih neprilika - priroda je jača od svega.

Koja knjiga/film,serija, glazba, slika... vas je natjerala da najviše promišljate o odnosu prema sebi?

- Uvijek izdvajam knjigu "Razgovori sa zrcalom", i kad čitam, a to je, nažalost, rijetko, čitam psihološke knjige iz kojih mogu puno naučiti. U ovoj knjizi spoznaješ kakva si osoba i koliko se voliš. Znaju me potaknuti i dokumentarci o poznatim pjevačima na promišljanje o sebi jer se pronalazim u nečijim počecima pa time obraćam pažnju na što sve treba paziti u glazbenoj industriji. Konkretnije, dokumentarac o Robbieju Williamsu i Beyoncein "Homecoming".

image
PRESS

Mali rituali s kojima započinjete dan? Kako se dnevno prakticira ljubav prema sebi?

- Nikad ne preskačem doručak i par čaša vode. Njega lica i mlaki tuš za početak dana. Iako mi svaki dan drukčije izgleda, ovo su stvari koje prakticiram svakodnevno.

Preporuke za dar za Valentinovo

  • Fashion komad - sunčane naočale
  • Parfem – SI (Giorgio Armani)
  • Make-up – PUPA maskara u ljubičastoj boji je moje novo otkriće
  • Tretman – tajlandska masaža (barem jednom mjesečno)
  • Knjiga/film – Razgovori sa zrcalom/Society of the Snow
  • Najdraže mjesto za večeru – u stanu
  • Putovanje – velika mi je želja posjetiti Island, ali mislim da će mi ove godine financijski dohvatljiviji biti Portugal
Linker
27. travanj 2024 15:38