Anna Delvey postala je neslavno slavna.
 

 JANET MAYER/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
Opet u sedlu

Lažna bogatašica o svojem umijeću varanja predaje studentima Harvarda

Kako ne smije napustiti stan u New Yorku, gdje joj je dosuđen kućni pritvor, predavanje je održala online.

Kako ne smije napustiti stan u New Yorku, gdje joj je dosuđen kućni pritvor, predavanje je održala online.

Snalažljiva prevarantica Anna Delvey, čija je priča nadahnula snimanje Netflixove serije "Inventing Anna", započela je novu, legalnu karijeru. Njena sposobnost da se uvijek dočeka na noge privukla je studente poslovne škole "Harvard Business School" jer je ta sposobnost, smatraju, ključna za opstanak u poslovnom svijetu.

Anna se nakon puštanja iz zatvora u listopadu prošle godine, na koji je osuđena zbog prevara, nagodila s američkom imigracijskom službom i pristala na kućni pritvor. Ne smije napustiti svoj stan u New Yorku, stoga je predavanje održano online, piše Tatler.

Točnije rečeno, njezino iskustvo zaintrigiralo je studente druge godine i oni su je, u dogovoru s profesorima, pozvali da s njima podijeli detalje o tome kako je preuzela tuđi identitet i omogućila si život na visokoj nozi u svijetu u kojem bi se nečiji identitet trebao moći provjeriti klikom miša.

Naziv tečaja je "Borderline", a radi se o istraživanju tvrtki koje su pokrenuli dobronamjerni menadžeri, koji su pogrešno procijenili rizike, ili profesionalnih organizacija koje vode prevaranti.‘

Ona se, čini se, uklapa u taj okvir. Pravo ime joj je Anna Sorokin, ruskog je podrijetla, a prije dolaska u Ameriku i uhićenja 2017., živjela je u Njemačkoj. Danas pristojno zarađuje od online prijenosa večera na kojima ugošćuje influencere i uzvanike spremne platiti ne bi li je upoznali, a sada širi djelatnost na predavanja. Harvard nije jedino sveučilište koje joj se obratilo. Već je razgovarala s nekim studentima njujorškog sveučilišta, a u igri je i Sveučilište Oxford u Engleskoj. Ako ništa drugo, stvorit će kontakte koji bi joj, kad završi kućni pritvor, mogli pomoći da pronađe posao i započne novi život.

Linker
28. travanj 2024 17:16