ANNA SOROKIN

Lažna njemačka nasljednica koja je obmanula newyošku elitu izašla je iz zatvora

Ruskinja čija je priča obišla svijet zahvaljujući Netflixovoj hit-seriji ‘Projekt Anna‘ više nije u imigracijskom pritvoru. Nada se kako je neće deportirati u Njemačku jer joj je jedina želja ostati u New Yorku.

Anna Delvey, pravim imenom Anna Sorokin, koja je inspirirala Netflixovu hit seriju "Projekt Anna" u petak je izašla iz zatvora. Prema izjavi njezina odvjetnika Johna Sandwega, bila je zatvorena više od godinu dana, a sada je čeka kućni pritvor uz elektronički nadzor u stanu na Lower East Sideu na Manhattan.

Lažna njemačka nasljednica, čija je priča prikovala milijune pred ekrane, bila je pod nadzorom američkog centra za imigraciju i carinu u New Yorku. Priveli su je u ožujku prošle godine jer je imala nevažeću vizu, a sud joj je u četvrtak dao dopuštenje da izađe na slobodu.

Njezin je glasnogovornik za E! News otkrio da je ostala u pritvoru jedan dan duže jer je imala poteškoća s pronalaženjem smještaja, a njezina je jedina želja bila da ostane živjeti u New Yorku.

image

Anna će biti u kućnom pritvoru na Manhattanu

SUPPLIED BY LMK/IPA/IPA/PROFIMEDIA SUPPLIED BY LMK/IPA/IPA/PROFIMEDIA

"Imala je nekoliko opcija, ali nisu uspjele kad su saznali da je prijestupnica", ispričao je glasnogovornik Anne Delvey.

Podsjetimo, Anna je prvi put uhićena 2017. godine, te ju se optuživalo za prijevaru i obmanjivanje velikih financijskih institucija, banaka, hotela i poznanika za ukupan iznos veći od 275.000 dolara. Ruska imigrantica pretvarala se da je bogata njemačka nasljednica, te je živjela na visokoj nozi, obmanjujući prijatelje i investitore da sudjeluju u njezinim projektima.

Anna i njezin odvjetnik su 2018. pokušali sklopiti nagodbu o priznanju krivnje, ali je sudac odbio njihov zahtjev, navodeći da Anna nije pokazala dovoljno kajanja zbog svojih djela. Osuđena je na četiri do 12 godina zatvora zbog pokušaja velike krađe, krađe drugog stupnja i krađe usluga.

image

Prijeti joj deportacija u Njemačku

SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

Iako više nije u imigracijskom pritvoru, Anni prijeti potencijalna deportacija u Njemačku, objašnjava njezin odvjetnik. I dalje će, dodaje, biti pod budnim nadzorom kako bi se spriječili svi mogući rizici.

Linker
12. travanj 2024 20:39