KIRSTY O‘CONNOR/PA IMAGES/PROFIMEDIA
Od kralja Charlesa

Legendarni Queenovac postao vitez pa oduševljeno poručio: ‘Puno ljubavi šalje Sir Bri‘

Brian May je nastupao na platinastom jubileju kraljice Elizabete, a zajedno s grupom Queen održao je nezaboravan nastup na krovu Buckinghamske palače na kraljičinom zlatnom jubileju 2002.

Brian May je nastupao na platinastom jubileju kraljice Elizabete, a zajedno s grupom Queen održao je nezaboravan nastup na krovu Buckinghamske palače na kraljičinom zlatnom jubileju 2002.

U dodjeli Novogodišnjih počasti engleski kralj Charles III. imenovao je preko 1100 pojedinaca iz svoje zemlje te im dodijelio počasnu titulu u svojoj prvoj godini vladanja tom zemljom. Na listu novih sirova, dama, viteza i plemenitaša došao je i legendarni gitarist grupe Queen Brian May, kojem je dodijeljena titula viteza.

Glazbenik i astrofizičar koji je iznimno aktivan i u zaštiti životinja dobio je najveće priznanje Britanskog carstva za svoj doprinos glazbi kao i humanitarnom djelovanju.

image

Brian May nagrađen je kao izvrstan glazbenik i veliki humanitarac

AARON CHOWN/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Ovu tradicija održava se koncem svakog prosinca, kada engleski vladar objavi listu sugrađana kojima se dodjeljuje neka počast od nadolazeće nove godine, a time se daje priznanje svim individualcima koji su se istaknuli uzornom službom ili postignućem u svom području.

May je nastupao na platinastom jubileju kraljice Elizabete u lipnju 2022., a zajedno s grupom Queen održao je nezaboravan nastup na krovu Buckinghamske palače na kraljičinom zlatnom jubileju 2002. Queenovac Brian May s velikim je oduševljenjem proslavio to što je postao "Sir Bri".

"Hvala vam na svim podrškama i čestitkama nakon proglašenja mog viteštva", kazao je legendarni glazbenik na videu koji je objavio na Instagramu.

"Vrlo sam uzbuđen i dirnut ljubavlju i potporom koju mi je ukazalo toliko mnogo vas. Dat ću sve od sebe da je budem dostojan. Za sada laku noć i hvala vam svima, mnogo ljubavi šalje Sir Bri", kazao je gitarist. Uz video se još jednom potpisao "Živjeli svi! Sir Bri, ok ako želite biti formalni dr. Sir Brian Harold May, CBE", napisao je.

Slova "CBE", znače najveći orden Britanskog Carstva i sa sobom nose viteški red. Sir Brian May ovom se počasti pridružio vrlo uskom krugu kolega glazbenika koji su dobili i titulu - Sir Paul McCartney, Sir Ringo Starr, Sir Mick Jagger, Sir Elton John, Sir Rod Stewart i Sir Tom Jones.

Linker
26. travanj 2024 05:19