Traume do danas

Lily Collins: ‘Trpjela sam verbalno i emocionalno zlostavljanje u jednoj vezi‘

Glumica je otkrila da je početkom svojih dvadesetih bila u iznimno toksičnom odnosu s dečkom koji ju je stalno vrijeđao, tada je i njen poremećaj prehrane uzeo maha.

Glumica Lily Collins otvoreno progovorila o prošloj toksičnoj vezi koja joj je ostavila traume sve do danas. U razgovoru za podcast "We Can Do Hard Things" otkrila je da je trpjela verbalno i emocionalno zlostavljanje u jednoj bivšoj vezi. Zvijezda "Emily u Parizu" kazala je da se zbog bivšeg partnera osjećala "vrlo maleno" te su njegovi komentari vjerojatno pridonijeli njenom poremećaju u prehrani. Partnera u podcastu kojeg vodi Glennon Doyle nije imenovala.

"Zvao bi me ‘Mala Lily‘", prisjetila se glumica. "Trebala bi biti Mala Lily‘. I koristio bi grozne riječi opisujući odjeću koju sam nosila, nazivao bi me ku***m i takvim nazivima", otkrila je Lily.

image

Lily Collins u toksičnoj vezi bila je početkom 20-ih godina

SUPPLIED BY LMK/IPA/PROFIMEDIA

Zbog takvih pogrdnih naziva ona je počela s negativnim osjećajima prema sebi. "Postala sam vrlo tiha i bilo mi je ugodno u tišini, osjećala sam da se trebam totalno umanjiti kako bih se osjećala sigurno", kazala je glumica voditeljici.

Nakon kraja te toksične veze, 33-godišnja glumica potražila je terapiju. Tamo je shvatila da je zbog potrebe da se "umanji što je više moguće" vjerojatno svoj poremećaj prehrane koristila kao obrambeni mehanizam kako bi se zaštitila od zlostavljanja.

Svoje iskustvo usporedila je s onim iz životinjskog svijeta - kad je neka životinja plijen i pod napadom, odbija jesti - vjerojatno zato da bi zbog toga izgledala manje primamljivo predatorima. "Tako se osjećaju najsigurnije", kazala je Collins. Danas je u sretnom braku s Charliejem McDowellom, no ipak se nosi s određenim traumama.

image

Lily i suprug Charlie McDowell

FABRICE CHASSERY/KCS PRESSE/PROFIMEDIA

"Situacija je potpuno drugačija sada nego prije deset godina. Iako imam zdravu vezu danas, postojati trenutak koji se dogodi tijekom dana kada mi se prošlost vrati. To je poput milisekunde ili kraće od milisekunde. Vaša utroba reagira, vaše srce počne kucati i odjednom se vratite u trenutak kada su vam to rekli prije deset godina. Ali više niste tamo. Užasno je teško", objasnila je glumačka zvijezda.

"Sada u životu imam svog divnog muža koji me podržava, komuniciramo i razgovaramo o svemu", dodala je Lily koja se za Charlieja udala 2021. Collins nije otkrila identitet tog bivšeg dečka, no zna se da su je ranije povezivali s nizom glumaca uključujući Taylora Lautnera, Zaca Efrona, Chrisa Evansa i Nicka Jonasa.

Linker
16. travanj 2024 07:30