Lindsay Lohan

 ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK
Ponovno na okupu

Lindsay Lohan iznenadila dolaskom na premijeru novog filma "Opasne djevojke"

Američka glumica uveličala je svjetsku premijeru glazbenog remakea hita "Mean Girls" (u prijevodu: "Opasne djevojke") iz 2004. i srela se s glumicom i scenaristicom, koja je u tom projektu tumačila njenu profesoricu.

Američka glumica uveličala je svjetsku premijeru glazbenog remakea hita "Mean Girls" (u prijevodu: "Opasne djevojke") iz 2004. i srela se s glumicom i scenaristicom, koja je u tom projektu tumačila njenu profesoricu.

Trebala su proći dva desetljeća da američka glumica Lindsay Lohan i njena kolegica Tina Fey, nađu na premijeri glazbenog remakea filma "Mean Girls" (u prijevodu: "Opasne djevojke"), koji ih je spojio 2004. godine. Scenaristica i producentica nove verzije tinejdžerskog hita, Tina Fey, u originalu je tumačila ulogu dobrodušne profesorice Norbury dok se Lindsay Lohan proslavila ulogom Cady Heron, nove učenice u srednjoj školi Upper Darby koja isprva postaje dio grupe popularnih djevojaka, a potom se s njima posvađa i započinje svojevrsni rat kako bi ih ocrnila i ponizila.

Tinejdžerska komedija u međuvremenu je postala kultna, a Tina Fey, autorica njenog scenarija (nadahnutog knjigom Rosalind Wiseman "Queen Bees and Wannabes" iz 2002. te kazališnim komadom), nije ni slutila kakav će utjecaj imati film u koji je uložila cijelu sebe. Naime, bivša članica glumačke postave i tima pisaca showa "Saturday Night Live" srednju školu ne pamti po dobrom, stoga ju je i vlastito iskustvo, uz knjigu, nadahnulo na pisanje scenarija orginala. Zbog istog razloga, Fey je prihvatila pisanja remakea (u kojoj je ponovila ulogu profesorice Norbury), a svjetska premijera novih "Mean Girls" bila je 8. siječnja, u New Yorku. Novu verziju režiraju Samantha Jane i Arturo Perez, a prikazivanje u kinima počinje 12. siječnja.

image

Na svjetskoj premijeri remaeka Rene Rapp, Lorne Michaels, Tina Fey i Lindsay Lohan

ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK

Okupljanje dijela stare postave na premijeri, Lindsay Lohan, Tine Fey, Daniela Franzese (u originalu je tumačio ulogu Damiana Hubbarda) i Rajiva Surrendra (glumio je Kevina Gnapoora u verziji iz 2004.), bilo je vrlo emotivno. Nedostajale su, pak, Amanda Seyfried (uloga srednjoškolke Karen Smith u originalu bila joj je odskočna daska za uspješnu karijeru), Lacey Chabert i Rachel McAdams.

Pa ipak, u studenom prošle godine, originalne "Mean girls" Lachey Chabert i Amanda Seyfried, sastale su se na snimanju reklame za jedan trgovački lanac, nadahnutom tinejdžerskim filmom iz 2004. kojim su se proslavile. Povodom 19. obljetnice snimanja filma, Lacey Chabert oglasila se na društvenim mrežama: "Zauvijek sam zahvalna što sam bila dio ovog posebnog filma. Prijateljstva koja su nastala zbog toga još uvijek donose toliko radosti u moj život. Hvala obožavateljima na podršci i ljubavi tijekom godina", poručila je tada.

image

Lindsay Lohan, Amanda Seyfried, Rachel Mcadams iLacey Chabert u filmu ‘ mean girls‘ iz 2004.

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Treba dodati i to kako je zbog enormne popularnosti originala 3. listopada obilježen kao "Dan zlih djevojaka". Tim povodom Paramount je na TikToku objavio odabrane isječke iz starog "Mean girlsa" i oduševio fanove. Očekuje se kako će i nova verzija biti uspješna. Ulogu Cady Heron preuzela je australska glumica Angourie Rice, a Lindsay Lohan emotivno joj je čestitala na svjetskoj premijeri.

Linker
28. travanj 2024 04:35