RICHARD CHAVEZ/PICTURELUX/PICTURELUX/PROFIMEDIA
18 godina braka

Ljubav jača od problema: Robert Downey Jr. supruzi Susan čestitao godišnjicu braka

Njihova ljubav počela je prije dvadeset godina njezinim ultimatumom da ako želi nešto više s njom mora biti čist od svih opijata i on ju je poslušao - danas su jedan od najsretnijih i najuspješnijih holivudskih parova.

Njihova ljubav počela je prije dvadeset godina njezinim ultimatumom da ako želi nešto više s njom mora biti čist od svih opijata i on ju je poslušao - danas su jedan od najsretnijih i najuspješnijih holivudskih parova.

‘‘18 godina, ljubav još cvate!! ‘‘, kratko i jasno čestitao je Robert Downey Jr. godišnjicu braka supruzi Susan na društvenim mrežama objavivši i dvije fotografije - jednu s vjenčanja i jednu od nedavno u istoj pozi.

Danas jedan od najsretnijih holivudskih parova nije imao baš lak početak. Glumac i filmska producentica upoznali su se 2003. na snimanju filma ‘‘Gothika‘‘, a Robert je tada zbog svoje ovisnosti i ispada više bio tema crnih kronika nego filmskih žurnala. Zahvaljujući njoj odrekao se alkohola i droga, a Susan je jednom o tome i progovorila. ‘‘ Nečija ovisnost nema veze s nikim drugim nego s njima samima. Ovisnik mora biti spreman da s tim prekine. Nitko mu u toj odluci ne može pomoći. Ja sam mu samo rekla- ja sam tu za tebe, samo ako si čist od svega.‘‘, rekla je svojedobno Susan, a glumac je šaljivo dodao - ‘‘ I ultimatumi funkcioniraju.‘‘

No to početna faza njihove veze nije im nanijela previše štete. Robert Downey Jr postao je traženi i hvaljeni glumac, danas ga gledamo u kino hitu ‘‘Oppenheimer‘‘, glumio je u filmskom hit serijalu ‘‘Iron Man‘‘, a zahvaljujući supruzi dobio je ulogu u prvom filmu o slavnom detektivu Sherlocku Holmesu. Ona je naime, bila producentica filma kojeg je 2009. režirao Guy Ritchie koji je potvrdio da glumac ulogu može zahvaliti svojoj Susan jer mu on nije bio prvi izbor.

"Stara izreka je istinita - iza svakog dobrog muškarca stoji nevjerojatna žena. Velik dio ako ne i sav svoj uspjeh, dugujem Susan. Činimo sjajan tim, a sva ta sreća o kojoj sam govorio, to je Susan", rekao je glumac u jednom intervjuu. Danas je Robert Downey Jr u prilici da bira uloge, sa suprugom ima producentsku kuću i obitelj mu je na prvom mjestu, a o egzistenciji ne mora brinuti jer je u karijeri zaradio više od 300 milijuna dolara.

image

Robert Downey Jr. sa suprugom Susan, sinom Indiom i njegovom djevojkom Riley Tacchino

IMAGE PRESS AGENCY/DDP USA/PROFIMEDIA

Par ima 11-godišnjeg sina Extona Eliasa i 8-godišnju kćer Avril Roel, a glumac iz prvog braka ima sina India koji će 9. rujna napuniti 30 godina. On je krenuo tatinim glumačkim, ali i ovisničkim stopama, no čini se da je ta faza života koja ga je odvela i iza rešetaka, sada iza njega.

Linker
28. travanj 2024 16:38